Două succese românești la BCR Iași Open. Ana Bogdan a triumfat la simplu, iar Andreea Roșca la dublu

Ana Bogdan a câştigat prima ediție a turneului WTA 125 BCR Iaşi Open, după ce a învins-o, duminică, în finală, pe jucătoarea maghiară Panna Udvardy, scor 6-2, 3-6, 6-1.

Ana Bogdan (29 ani, locul 75 WTA), a treia favorită la Iași, și-a trecut în cont primul succes WTA după o victorie în două ore și 20 de minute în fața favoritei nr. 2 Panna Udvardy, 23 ani, numărul 93 mondial.

În finala probei de dublu, perechea româno-rusă Andreea Roșca/Darya Astakhova s-a impus în fața cuplului maghiar Panna Udvardy/Reka-Luca Jani cu 7-5, 5-7, 10-7.

Vădit emoționată în fața celor aproape 1.500 de spectatori aflați în tribune, Ana Bogdan le-a mulțumit ieșenilor cu lacrimi în ochi.
”Nu am cuvinte cum să vă mulțumesc. Săptămâna aceasta nu o voi uita niciodată. Vă iubesc mult de tot. Este cel mai mai frumos trofeu și cel mai special, are un loc aparte în sufletul meu. Este cel mai emoționant meci din cariera mea, nu știu dacă am mai trăit asemenea emoții pe terenul de tenis. Vă mulțumesc și vă iubesc din suflet. Mulțumesc și organizatorilor, tuturor celor care au făcut parte din acest turneu minunat. A fost un turneu de excepție, un turneu foarte bine organizat și mă bucur din tot sufletul că am venit la Iași, a fost o săptămână absolut minunată”, a declarat Ana Bogdan la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *