Opinie Ionuț Coman | Ghinion, prostie și dezamăgire

Seara europeană a echipelor românești s-a transformat din speranță în coșmar. Nicio victorie, nicio reușită care să ne facă optimiști. Greșeli multe și fără minte. Jucători supraevaluați și plini de ei. Gesturi stupide și cartonașe roșii.

Și, mai presus de toate, un public dezamăgit. Care tocmai se întorsese pe stadion cu mult entuziasm. Șanse să avem reprezentante în grupele Conference League mai sunt. CFR Cluj, CSU Craiova, FCSB, în această ordine.

Învinși de cei slabi

Mare favorită la calificare, FCSB a clacat. Inexplicabil, pentru că în față a avut un adversar slab. Iar în spate 30.000 de fani. Practic, un stadion plin, cu excepția celor două peluze închise aiurea de UEFA. Cauzele sunt multe. Aș spune și clare.

În primul rând, semnalul de alarmă de la meciul cu Chidia. Total ignorat. Când iei două goluri de la o echipă modestă și în inferioritate numerică, ceva nu este în regulă. Vi se pare că s-au luat ceva măsuri? Nu, din nou două goluri. Din nou, luate ușor. Doar că de această dată nu a mai venit și remontada.

NUMĂRUL 67 (119) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CUM A EXPLODAT ÎNOTUL ÎN ROMÂNIA ȘI CE SPERANȚE AVEM PENTRU PARIS

Este adevărat, FCSB a dominat. Și-a creat nenumărate ocazii. Și le-a ratat cu seninătate. Da, norvegienii nu au jucat nimic și au tras de timp cu nesimțire. Dar asta este problema. Cum să te învingă acasă o echipă atât de slabă?

Gest iresponsabil

Și, parcă nu ar fi fost de ajuns, a venit și un gest incredibil de stupid. În ultimul minut, Darius Olaru a luat cartonaș galben pentru proteste. Rezultatul? Este suspendat în tur. Un jucător aproape să se transfere pentru 6 milioane de euro. Oare ce au spus scouterii cluburilor dornice să-l cumpere?

În final, a venit și Nicolae Dică cu explicații ciudate. I-a găsit scuze lui Tavi Popescu pentru jocul penibil. Nu că a greșit, dar mijlocașul atât de lăudat a fugit pur și simplu de minge. Apoi, a dat vina pe ghinion. Păi, ghinion ar fi fost dacă se termina 0-0, cu trei bare și intervenții miraculoase ale portarului. Nu atunci când primești două goluri. Și să explici ce slabi sunt norvegienii, nu ajută deloc.

Păcat de fani. Au plecat dezamăgiți de la stadion. Chiar dacă, la final, au avut puterea să-și aplaude favoriții.

Bătaie de joc pe tunel

Nici la Craiova nu am avut bucurie în tribune. Chiar dacă oltenii nu au pierdut. Dar șansele de calificare s-au micșorat după egalul cu isralienii. Este și o parte bună. Băieții lui Mirel Rădoi nu doar că au rezistat în inferioritate numerică. Ba chiar au revenit pe tabelă. Și au scos și un cartonaș roșu la adversari.

Dar de ce a venit eliminarea la gazde? În pauză, Paul Papp a avut chef de scandal. Pe tunel, s-a încăierat cu un adversar. Și-a lăsat echipa cu un om mai puțin. Și asta după o repriză în care Craiova chiar dominase. Ce să ai în cap ca să faci așa ceva?

Va urma o amendă uriașă, poate chiar rezilierea contractului. Răul este însă deja făcut. Rămâne speranța pentru retur. Și convingerea că fostul selecționer va tăia în carne vie.

Fotbal ioc!

Despre CFR ce ar mai fi de spus? Fotbal puțin și obișnuitul egal fără goluri în deplasare. Cinismul lui Dan Petrescu de a omorî orice urmă de spectacol a funcționat din nou. Pe principiul: scopul scuză mijloacele.

Campioana are acum prima șansă la calificare. Dar cu ce preț? Nici măcar televiziunile nu se înghesuie să le mai transmită meciurile europene. Pentru că nu prea ai ce să vezi.

Oare se va umple stadionul la Cluj? Vor veni 20.000 de fani? Mă îndoiesc. Dar vin banii, nu? Ce mai contează fotbalul, când se umple bugetul? Și vin și primele la băieți. Și, mai ales, la antrenor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *