OPINIE Alin Buzărin | Pe CSA Steaua o împiedică să promoveze nu doar regulamentul, ci și fotbalul în sine

În Ghencea, ca la Turtucaia

0-4 acasă cu Csikszereda e mai mult decât se poate trece într-un ordin de zi pe unitate.
E un fel de retragere cu torțele stinse, în care o oaste de dezertori bâjbâie în beznă după gamela goală, iar oștenii neinstruiți nădăjduiesc ca totuși, pentru această dezonoare, cum armata română n-a mai suferit de mai bine de un veac, de la Turtucaia încoace, să nu cumva să ajungă să doarmă pe țambalul aresului. Pentru că așa ar trebui se se întâmplă atunci când știrbești onoarea militară!

NUMĂRUL 67 (119) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CUM A EXPLODAT ÎNOTUL ÎN ROMÂNIA ȘI CE SPERANȚE AVEM PENTRU PARIS

Pentru ”o brumă” de privat.

Când pe marele stadion ridicat din fonduri publice și oferit neinstruiților pe post de alee de promenadă, mai vin doar câteva sute de inși (și aceia scandănd chestii de ură de rasă, dar nu acesta e subiectul acum), înseamnă că scopul acestei struțo-cămile cu diagonală, chipiu și epoleți, numită echipa de fotbal a CSA Steaua, a fost complet ratat. De doi ani nu există acel drept de promovare mult-invocat pentru că dumnealor cătanele nu-și mișcă ranițele doi pași să încerce să dea o brumă de privat acestei structuri eminamente etatizate, incompatibilă cu fotbalul profesionist, prin urmare cu prima divizie.

Ronțăie solda și așteaptă pensia

Nu s-a putut promova anul trecut, nu se poate nici anul acesta, nu-i nimic, se stă binișor în liga a doua și se toacă banii ”reghimentului”, niște milioane de euro pe an. Cum ar veni, contrubuabilii plătesc dări la stat, banii se duc la ”trebile țării”, iar Armata e una dintre acele ”trebi”. Asta pentru ca Oștirea să ofere mii de euro pe lună unor epave fotbalistice, foste sfertoglorii acum un deceniu și ceva. Cei care ar fi trebuit să fie demult pensionari ai fotbalului ronțăie solda neamului la căldurică și apoi ridică din umeri, zicând că nu e vina lor că nu se poate promova.

Nu prima ligă, ci a treia!

Ba e și vina lor! Dacă mâine se face o minune și peste noapte vin multinaționalele Pământului și privatizează secția, antedatând documentele și obținând drept de promovare, cu fotbalul acesta de planton schimbul doi nu se poate ajunge niciodată în prima ligă, ci eventual se poate pica într-a treia. La mare concurență cu genialitatea competițională a lui Dinamo, învățată la seral la Academia Johann Cruyff.

Pe loc repaus bibanilor bătrâni și neinstruiți dn Ghencea! Întoarcem foaia către Federație și vedem că din cele 20 de echipe din Liga 2, nu mai puțin de 5 nu au drept de promovare. Pe lângă răcanii fără șireturi la bocanci de mai sus, în aceeași situație se mai află Șelimbărul, Dumbrăvița, Slatina și Baia Mare. Iar culpa e aceeași, prea marea apropiere dintre acele cluburi și sacul fără fund al Statului. Bun, am înțeles. legea-i lege, nu-i tocmeală. Dar ce te faci dacă toate acestea cinci se clasează pe locuri de playoff? Pe cine duci în liga 1? Echipele din playout? Credeam că numai la Armată se execută fără să se gândească, dar se poate lesne băga de seamă că și la FRF e la fel.

NUMĂRUL 67 (119) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CUM A EXPLODAT ÎNOTUL ÎN ROMÂNIA ȘI CE SPERANȚE AVEM PENTRU PARIS

  • CRD 25 august 2022 at 9:04

    Sa ne pisam pe opinia ta, aling!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *