Opinie Ionuț Coman | Calificare cu mult noroc și curaj

România are două echipe în grupele Conference League. Un lucru important pentru fotbalul românesc. Dar cam atât. Nu este chiar o mare performanță. Vorbim de a treia competiție europeană ca valoare. Drept dovadă, chiar și Liechtenstein are reprezentantă la acest nivel. Și să ne uităm cum s-au calificat FCSB și CFR Cluj. Cu gol decisiv în ultimele secunde.

Nebunia lui Dică

Învinsă nedrept pe teren propriu, FCSB a riscat totul. Nicolae Dică a început meciul cu o formulă ultraofensivă. Un singur închizător și cinci jucători de atac. Și curajul său a fost răsplătit. Gol după doar trei minute, ca și în tur. Și tot ca la București, Viking a egalat. A fost momentul de cumpănă al jocului. Pentru că norvegienii au avut minute bune în care au controlat jocul.

Și apoi a venit norocul care a lipsit în tur. Portarul gazdelor a scăpat mingea în poartă la șutul lui Cordea. Și când meciul părea să meargă în prelungiri, șansa a lovit din nou. Și tot pentru FCSB. Un fault stupid asupra lui Coman și lovitură de pedeapsă. Ultima fază a meciului, execuție perfectă Radunovici și calificare.

Răsplată și speranță

Indiferent de cum a venit, prezența în grupe este meritată. FCSB a fost mult mai bună decât gruparea din Stavanger. Mai multe ocazii, joc mai bun și valoare superioară. În plus, este și o răsplată pentru investițiile generoase în transferuri.

NUMĂRUL 67 (119) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CUM A EXPLODAT ÎNOTUL ÎN ROMÂNIA ȘI CE SPERANȚE AVEM PENTRU PARIS

Ce va urma este greu de ghicit. Speranțele sunt mari, se vorbește de primăvara europeană. Și nu-i o utopie. Pentru că a apărut liniștea și singuranță. Contul clubului se va umple cu milioane de euro. Suporterii vor veni în număr mare în tribune. Și Dică va avea la dispoziție jucători cu moralul ridicat.

Petrescu cel nervos

Și CFR Cluj a primit un zâmbet de la Zeița Fortuna. Gol de senzație în ultimele secunde. Execuția lui Cvek i-a scăpat pe clujeni de emoțiile prelungirilor. Da, băieții lui Dan Petrescu au dominat. Au avut ocazii, ba chiar și o minge trimisă în transversală. Dar în fața cui? Maribor Branik, o echipă modestă. Și totuși, calificarea rămâne. Bani și promisiunea unei performanțe europene. Plus un colac de salvarea pentru Petrescu. O eliminare ar fi însemnat o demitere.

Apropo de Petrescu. Fostul star al lui Chelsea continuă să uimească. S-a lăudat că nu a pierdut niciun meci în aceste preliminarii. Sigur, o adevărată performanță să fii eliminat de Pyunik Erevan din Liga Campionilor și să faci egal cu andorrezii de la Inter Escaldes.

Iar tirada de la conferință a lăsat un gust amar. A făcut idiot un suporter. S-a plâns că nu s-a putut concentra din cauza comentariilor acestuia. Și că nu este apreciat așa cum ar merita. Vă dați seama ce ar fi însemnat astfel de declarații în Premier League?

Blestemul lui Rădoi

Norocul s-a oprit la cele două. Craiova nu a mai prins nimic. Mult visata calificare s-a lovit de loteria loviturilor de departajare. Ghinionul și lipsa de clasă au oprit drumul oltenilor spre grupe. Ivan, în special, și Bancu au executat cu frică de la punctul cu var.

Rămâne părerea de rău pentru Mirel Rădoi. Omul pare pur și simplu blestemat. Nu reușește să depășească momentele cu adevărat importante. A ratat finala Europenelor de tineret după prelungiri. S-a oprit în barajul de calificare la Mondiale cu naționala mare. Acum a pierdut grupele după lovituri de departajare.

Rămâne un singur avantaj. Un program mai lejer și concentrare pe campionate. Unde are șansa să ducă Craiova în lupta pentru titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *