Opinie Ionuț Coman | Reverență în fața Regelui

Gică Hagi este unic. Așa cum a fost ca jucător, așa este și ca antrenor. A dovedit asta în ultimul deceniu. A luat-o de la zero. A construit o Academie adevărată în mijlocul câmpului. Și-a făcut echipă de seniori pe care a dus-o în prima ligă. A ajuns în cupele europene. A cucerit titlul de campioană.
A stat departe un sezon și băieții săi au fost la un pas de retrogradare. S-a întors și i-a dus din nou în play-off. A refăcut lotul din temelii în această vară, cu jucători aduși fară bani. Și este lider după 8 etape. După ce a învins reprezentantele României în grupele cupelor europene. Ce trebuie să mai facă pentru ca toată lumea să înțeleagă că are stofă de mare antrenor?

Încăpățânare și încredere

Când au început să curgă transferurile în această vară la Farul, lumea și-a pus niște întrebări. Jucători care păreau doar umbre ale fotbaliștilor din anii trecuți. Alibec, Torje, Benzar, Băluță, Mihai Popescu. Stranieri de la echipe din subsolul clasamentelor unor campionate slabe. Kiki, Dokoure. Plus împrumutul unui tânăr dispărut pe la tineretul Fiorentinei. Louis Munteanu. Lângă ei, câțiva tineri din Academie și vechea gardă.
Încăpățânarea de a revitaliza niște jucători în mare impas dădea apă la moară contestatarilor. Mulți nu dădea constănțenilor nici măcar șanse de a intra în play-off. Ba chiar priveau planul Regelui ca pe o nebunie. Și îi ironizau mutările de pe piața transferurilor.

Muncă, și iar muncă

Dar Gică Hagi și-a văzut de treabă. A făcut ce știe mai bine. A muncit cu aceeași convingere. Nici măcar plecarea unor jucători de bază, Boboc, Ciobanu, Radaslavescu, Mladen, nu l-a dezarmat. Și nici rezultatele din amicale, când Farul nu a strălucit.

NUMĂRUL 67 (119) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CUM A EXPLODAT ÎNOTUL ÎN ROMÂNIA ȘI CE SPERANȚE AVEM PENTRU PARIS

I-a integrat pe noii veniți în strategia sa de joc. Majoritatea o știau, pentru că mai lucraseră sub comanda sa. Același stil ofensiv și combinativ cu care impresionase în sezoanele anterioare. Cu o diferență majoră, totuși. Nivelul de experiență incomparabil. Pentru prima oară de când și-a început misiunea la Constanța, și-a construit o echpă experimentată. Dar nu a renunțat la tineri. Pitu, Grameni, Borza, Sîrbu. Toți și-au găsit loc în planul său pentru noul sezon.

Respectul cuvenit învingătorului

Startul a fost perfect, apoi au venit remizele. Trei la rând și se discuta deja de o mică criză. Mai ales că veneau duelurile tari. Dar tocmai acestea au dovedit că Gică Hagi a ales cartea câștigătoare. Victorii clare cu CFR Cluj și FCSB. Campioana și vicecampioana din sezonul trecut. Și nu oricum. Cu câte trei goluri marcate și o revenire senzațională la Cluj.
Lider în clasamentul Superligii după 8 etape. Cel mai bun atac, alături de CFR Cluj. A doua cea mai bună apărare. Neînvins. Sigur, campionatul este încă la început. Mai sunt destule meciuri și se poate întâmpla orice. Dar Regele a câștigat din nou respectul tuturor. Dacă mai era nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *