Opinie Ionuț Coman | Puncte mici în Conference League

Nici Conference League nu este pentru echipele românești. Reinventata Intertoto pare prea mult. Nicio victorie din patru meciuri. CFR Cluj și FCSB au smuls câte un punct în două runde. Și visul de calificare mai departe deja pare spulberat. Mai rău, clujenii s-au și făcut de râs. Măcar băieții lui Nicolae Dică au avut adversare cu nume. Ai lui domnu’ Dan s-au chinuit în fața unor formații de mâna a doua.

În lumea a treia

Înainte de toate, hai să aruncăm o privire în celelalte grupe ale competiției. Cine mai are un punct după două runde? Rigas FS,Vaduz, Slovacko, Shamrock Rovers, FC Ballkani. Zalgiris. Vi se par niște nume importante din fotbalul european? Letonia, Liechtenstein, Kosovo, Lituania. Țări din lumea a treia a fotbalului. Să nu mai vorbim de Pyunik Erevan, care are deja o victorie, sau Partizan Belgrad cu două egaluri.

Putem acum să ne dăm seama cam unde sunt echipele românești? La ce nivel au ajuns? Două reprezentante în grupe reprezintă o mare performanță. Și cam aici se oprește sărbătoare.

Pixelul albastru de la domnu’ Dan

Cel mai rău este când ești slab și nu îți dai seama. Categorie la care se încadrează CFR Cluj. Campioana s-a făcut de râs, meci după meci, dar Dan Petrescu insistă, Vrea să ne convingă pe toți că echipa sa are un traseu extraordinar. Așa este, domnu’ Dan?

NUMĂRUL 68 (120) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! LUNA AUGUST, PLINĂ DE MEDALII! AI REVISTĂ + SUPLIMENT LIGA I

Cu o eliminare rușinoasă în fața armenilor de la Pyunik. Un egal cu anonima din Andorra. Calificări chinuite cu Soligorsk și Maribor. Și o remiză in extremis în Kosovo. Acum l-au bătut acasă și turcii de la Sivasspor. Care nu știu ce este victoria în propriul campionat după șase etape. Un fel de pixel albastru al unui fost președinte. Adică: “Nu este adevărat ce vedeți, vă spun eu realitate!”.

Și ce a urmat? Asalt la arbitraj. Da, centralul a greșit. Dar asta nu scuză jocul slab al clujenilor. O echipă care parcă nu are chef de fotbal. Doar pune în teren gândirea minimalistă a antrenorului.

Salvați de ora de la Londra

Măcar FCSB a făcut o imagine bună la Londra. A jucat frumos și a condus pe West Ham. O echipă din Premier League, nu din campionate obscure. Și a pierdut după un penalty controversat. Nici cu Anderlecht nu s-a făcut de râs. Meci echilibrat, iarăși o greșeală de arbitraj. Și niște ocazii importante la poarta adversă.
Plus vreo 30.000 de fani în tribune. Și asta în ciuda unor prețuri imense la bilete. Și nu l-am văzut pe Nicolae Dică să vorbească doar despre arbitraj. Pentru FCSB încă mai sunt șanse de calificare. Mici, dar sunt. Iar bucureștenii au talentul de a se salva in extremis.

P.S.

Pentru unul care a jucat la cel mai înalt nivel în Premier League, Dan Petrescu șochează. A spus că nu vorbește cu spectactorii. Care i-au cerut demisia la finalul jocului. Doar cu jurnaliștii. Și că are contract cu clubul. Acum înțelegem de ce sunt tribunele goale la CFR?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *