NUMĂRUL 70 (122) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CUM SĂ ALERGI PE BURTA GOALĂ, DE ALEX CORNESCHI

Numărul 70 al Revistei 100% Sport România, 122 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut vineri, 11 noiembrie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online. 

Noul număr este însoțit de un poster în format A3, cu programul Cupei Mondiale din Qatar 2022, care începe la 20 noiembrie, iar pe verso aveți date despre toate echipele participante la ediția inedită din acest an.

Victorios la ediția din acest an a Maratonului București, alergătorul Alexandru Corneschi a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale: „Mulţumesc Ministerului Sportului. O să îngropaţi de tot atletismul românesc!”. De remarcat că în istoria întrecerii este primul român care reușește să se impună. Și a mărturisit că, după victoria de la Maratonul București, clubul la care e legitimat, CSM Craiova, nu-i poate achita indemnizația lunară de 1.500 lei… Iar Alex s-a confruntat și în trecut cu probleme legate de finanțarea activității sale sportive.

Și nu este caz singular. Sportul românesc se confruntă cu reale probleme financiare, dar se trag foarte rar semnale de alarmă. Și nu interesează pe nimeni, în ciuda performanțelor. Tot mai mulți sportivi vorbesc despre respect, despre faptul că muncesc și trag pentru România, dar li se închid ușile în nas, ba mai mult, unii nici nu-și primesc indemnizația lunară. Toate acestea și despre cum s-a simțit păcălită și marea Iolanda Balaș, în cover-ul din noiembrie al 100% Sport.

Ce mai citim în noul 100% Sport

LECȚIA DE SPORT. Cum a apărut ultimul fundaș. La mijlocul anilor 60, în secolul trecut, Helenio Herrera a imaginat „catenacio”, iar liberoul a devenit un jucător cheie în fotbalul mondial.

BRAȘOV. În cadrul Convenției Naționale a Federației Română de Baseball a fost lansat tricoul oficial al echipei naționale de baseball a României.

DOBROGEA. CSM Constanța a pus bazele unei echipe care să se lupte pentru primele locuri în Liga Națională și să dea pe viitor nucleul naționalei feminine a României.

MOLDOVA. PRIMĂRIA MUNICIPIULUI IAȘI ESTE PRIMA MUNICIPALITATE DIN LUME CARE VA ORGANIZA UN CAMPIONAT MONDIAL DE ESPORTS, ÎN ANUL 2023

OLTENIA. Iubitorii handbalului din Bănie au primit cu bucurie vestea că Ana Maria Ţicu, una dintre cele mai importante şi iubite spor-tive de la SCM Craiova, a revenit pe teren într-un meci oficial după o pauză considerabilă.

CUPA MONDIALĂ. Țara noastră a participat la 7 ediții ale Cupei Mondiale de-a lungul istoriei, la primele 3, 1930, 1934, 1938, apoi a dispărut până în 1970, a mai făcut o pauză de 2 decenii și a avut cele mai bune rezultate în Italia 90, SUA 94 și Franța 98.

VOLEI. Clasată pe locul 5 în ediția precedentă a Diviziei A1, formația timișeană a fost invitată la turneul de la Mioveni după retragerea din campionat a grupării din Medgidia.

DE VORBĂ CU ANDREI KERESTELY. Unul dintre cei mai buni ingineri de sunet din muzica românească, totodată compozitor și orchestrator, duce mai departe cu succes numele de calibru al tatălui său, Jolt, de la care a preluat totodată și marea pasiune pentru sport.

PORTRET. Ana-Maria Manta vine de la Buzău, are spirit de echipă și e comparată cu Luminița Huțupan Dinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *