Opinie Daniel Nazare | Burcă, Măldărășanu și italienii – filmul românesc al acestor zile din fotbal

Conducătorii de fotbal din România trăiesc în altă lume. Aflăm că și antrenorii sunt în aceeași categorie. Fotbalul amator al anilor 80 nu mai există, vorbim de fotbal profesionist

„Sunt muncite pe teren punctele, sunt ale noastre, calculaţi-le când vă uitaţi în clasament!”, a declarat Marius Măldărășanu după Hermannstadt – FCSB 0-1.

E o declarație pe care n-am fi auzit-o de la Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus Torino, grupare care tocmai a fost depunctată cu 15 puncte în Serie A.

Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat vineri că gruparea Juventus Torino a fost penalizată, sancţiune care se aplică în actualul sezon, din cauza fraudelor contabile la unele transferuri de jucători.

Opinie Daniel Nazare | Burcă, Măldărășanu și italienii – filmul românesc al acestor zile din fotbal

În primăvara anului 2022, gruparea Juventus şi alte zece cluburi fuseseră achitate în acest dosar, însă Curtea de Apel a federaţiei a acceptat solicitarea procurorului federal de redeschidere a dosarului, având în vedere elemente transmise de justiţia italiană.

Hermannstadt a uitat să plătească niște salarii, cum de altfel se întâmplă și pe la alte cluburi. Mai nou și Ovidiu Burcă s-a luat de jucătorii de la Dinamo, considerând că e normal ca fotbaliștii să nu fie plătiți două luni la rând.

E ceva firesc ca fotbaliștii să fie cei mai contestați, înjurați și trași la răspundere. Dar pentru evoluțiile din teren, nu pentru că au restanțe de 2-3 luni și nu vor să se antreneze.

Suntem departe de fotbalul occidental, nu numai la calitatea jocului. Ci și la mentalitate.

Vom putea merge înainte abia atunci când vom înțelege că fotbalul profesionist înseamnă să plătești salariile negociate și apoi să ceri performanță. În niciun caz invers.

———————————————————————————————————————————————————————-

 Daniel – Andrei Nazare (44 de ani) este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România. Este acum reporter special la Prosport.ro și senior-editor la Revista 100 % Sport. Are o vechime de aproape 25 de ani în presa românească. Este jurnalist sportiv din 1996, debutând ca redactor la ziarul ZIUA. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A scris la rubrica de opinii și editoriale pentru Prosport, Adevărul, Evenimentul Zilei, IlfovSport, 100% Sport.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *