Atleta ieșeană Maria Andone, debut cu medalie în 2023

Atleta ieșeană Maria Andone a început primul ei an de tineret Under 23 și seniori cu o medalie. Sportiva în vârstă de 20 de ani a obținut medalia de argint în proba de aruncarea greutății 4 kg, la Cupa Bistriței, un tradițional concurs atletic desfășurat la Bacău.

”Maria a aruncat 12,36 metri la Bacău și a terminat pe locul 2. Este un debut cu o medalie, iar această prezență pe podium la început de an ne motivează foarte mult. A fost primul concurs de seniori și tineret pentru Maria, iar acum ne dorim să aruncăm peste 13 metri la prima etapă de Campionat Național. La antrenamente am reușit această performanță, sperăm să reușim și în concursurile oficiale”, a declarat la Radio HIT prof. Laurențiu Andone, tatăl și antrenorul Mariei Andone.

Acesta spune că anul 2023 va fi unul de tranziție, de acomodare cu antrenamentele și concursurile de un nivel superior față de anii junioratului: ”Antrenamentele sunt din ce în ce mai grele, sunt tot mai intense, întrucât am trecut de la juniori mari la Under 23 tineret și seniori. Este o diferență mare, o altă pregătire, alte concursuri, alți competitori. Sunt alte cerințe, alte criterii, de aceea sunt și mulți sportivi care se pierd după juniorat, puțini mai rezistă. Va fi un an de acomodare pentru noi cu categoria seniori și ne dorim să ne autodepășim, să facem un 15 metri cu bila de 4 kg în aer liber, iar în sală să câștigăm tineretul, să realizăm un 13.50 metri”.

Reprezintă ACS USV Iași

De la 1 ianuarie, Maria Andone reprezintă Clubul Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, ACS-USV.

”Maria este studentă în anul I la Universitatea de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad Iași, la Facultatea de Horticultură, Specializarea Peisagistică. Pe lângă sportul de performanță, ea este pasionată de design, pictură, desen. După ce a terminat Liceul cu Program Sportiv, am încheiat și dubla legitimare cu CA Roman, iar din acest an reprezentăm ACS-USV Iași. Reprezentanții USV Iași ne-au sprijinit și îndrumat să mergem către această universitate, ne-au promis și susținere în sportul de performanță. Vor să înființeze un Centru de Excelență, pentru a promova și sportul de performanță, nu doar partea educațională. Suntem încântați de această colaborare, pentru că am găsit aici oameni deschiși, cu viziune de dezvoltare pe plan sportiv și educațional. M-a surprins plăcut dezvoltarea Universității de Științele Vieții, s-a investit mult, au un campus studențesc precum în occident”, a mai spus Prof. Laurențiu Andone.

Clubul ACS-USV Iași este condus de prof. dr. Vasile Stoleru, prorector la USV Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *