OPINIE RĂZVAN TOMA DUPĂ ETAPA 22 / A REÎNCEPUT BÂLCIUL

Așadar, în ultimul weekend  început partea a doua a sezonului 2022-23 a primului nostru eșalon fotbalistic. Nu sunt însă deloc cuprins de entuziasm. Perfect de-acord, că din punctul de vedere al vremii este perfect să se joace. Însă atât de repede să mă reîntâlnesc cu fotbalul anost pe care îl oferă ceea ce unii s-au grăbit s-o numească total neinspirat „Superliga” este prea mult. Este ca un fel de rană care are nevoie de mai mult timp ca să se cicatrizeze… Căci această rundă a 22-a a cuprins din plin partide inestetice, cu fotbal zgârcit, stângul în dreptul sau dreptul în stângul și alte asemenea gafe. Ca să nu spun că a reînceput bâlciul cu acele dispute de mahala între unii reprezentanți ai cluburilor întreținute de această presă tot mai sanguină.

Derby-ul etapei s-a disputat la malul mării, unde CFR Cluj s-a impus fără drept de apel, genul acela de victorie în care nici adversarul, nici alți contestatari nu mai au ce spune. Repriza a doua s-a ridicat într-adevăr la înălțimea unui asemenea derby. Aproape fiecare atac clujean crea panică în rândul echipei gazdă. S-a dovedit inspirată achiziția kosovarului E. Krasniqi (în foto), cel care a deschis scorul și a devenit al 90-lea fotbalist străin din istoria primului nostru eșalon care marchează la debut. FCV Farul nu pare capabilă să țină ritmul în a se bate la titlu. Cel puțin asta a arătat la acest meci.

Mată, chiar urâtă victoria lui FCSB la Sibiu. Cu absolut nimic superioară echipei gazdă, a avut șansa unei moment de Gâgă al apărării lui Măldărășanu, în care apărătorii parcă admirau pasa lui Fl. Coman la Omrani fără să facă nici cel mai mic gest de opoziție. Așa s-a marcat acel gol care a declanșat o bucurie exagerată în rândul roș-albaștrilor. De fapt nu este exagerată, căci cei de-acolo în subconștientul lor știu adevărata valoare alor lor. Însă cifrele și acest loc 3 păcălesc un neavizat cum că FCSB ar fi o echipă bună…

Debut cu stângul și în tribune pentru Eugen Neagoe la CSU Craiova, care a pierdut neașteptat la Botoșani. Neașteptat, pentru că echipa din nordul Moldovei nu a izbutit să-i bată pe prea mulți în acel sezon. Să notăm și meciul 300 al lui Mihai Roman, veteranul lui Botoșani, fost jucător de echipă națională. Brașovean prin naștere, sucevean prin copilărie, ajuns la 38 de ani, a jucat pe prima scenă la 4 cluburi: FC Brașov, Rapid, FC Botoșani și FCSB. Debuta la 26.07.2008, la partida FC Brașov – Unirea Urziceni 1-0, antrenorul său fiind atunci Răzvan Lucescu, care mai târziu, când a devenit selecționer, l-a convocat și la echipa națională, unde avea să joace de 10 ori.

Dacă primul meci al lui Neagoe a fost un eșec, nu același lucru se poate spune despre cel al înlocuitorului său de la Universitatea Cluj, Ovidiu Sabău, care a învins într-un joc deloc ușor, cu FC Voluntari. Golul victoriei a apărut într-un moment când nimeni nu mai credea și a aparținut unui jucător care a început acest sezon chiar la FC Voluntari, Lóránd Fülöp.

Rapid a câștigat neașteptat de ușor și de clar cu Sepsi, o echipă apropiată valoric. Un forcing de start a decis soarta partidei, în minutul 19 fiind deja 3-0 pentru alb-vișinii. Să notăm și primul hat-trick al lui Dugandžić. Cu o asemenea prestație dacă va avea constanță, Rapid poate visa.

UTA a plecat neînvinsă de la Craiova, însă mărește la 12 etapele consecutive de când nu a mai câștigat vreun meci. Anormală reacția lui Adrian Mititelu la Liviu Ganea, tocmai când consideram că finanțatorul lui FCU s-a mai maturizat, având intervenții mai cumpătate, unele chiar mai înțelepte.

Chindia a cam pierdut pe mâna ei posibilitatea de a-și apropia toate cele trei puncte în disputa cu un Argeș aproape complet schimbat față de echipa prezentată în prima parte. Nu a știut să-și materializeze mai apăsat pe tabelă perioadele bune pe care le-a avut și s-a văzut egalată prostește. Dacă n-ar fi speculat Garita acel complex de gafe al târgoviștenilor, n-am fi avut niciun cuvânt de bine la adresa echipei argeșene care arată neconvingător, o adunătură de jucători mediocrii străini cu care fotbalul autohton este plin.

Momente bune pentru CS Mioveni odată cu venirea lui Dică pe banca tehnică, obținând prima sa victorie pe teren propriu din acest sezon. Iar celelalte rezultate ale echipelor din zona de jos a clasamentului au fost și ele favorabile echipei din Mioveni. Asta în condițiile în care se va face acea depunctare de după sezonul regular.

 

Cifrele rundei

Jucători

Meciul 300: M. Roman (FC Botoșani)

Meciul 50 în Divizia A: Adjei-Boateng (CFR Cluj), Dawa (FCSB), Baeten (FCU Craiova)

Debut: Brendon, Zebić, Bassong, Mimito Biai, Boubacar Hanne (toți Argeș), Mutombo (FC Botoșani), E. Krasniqi, Maglica (ambii CFR Cluj), Benchaïb, A. Diallo (ambii CS Mioveni), Doua, Purtić (ambii Petrolul), Zé Gomes („U” Cluj), Matheus Mascarenhas (FCU Craiova), Milošević (UTA)

GOLUL 10: Baeten (FCU Craiova)

Golul 1: E. Krasniqi (CFR Cluj)

Arbitri

Meciul 250 în Divizia A: Radu Petrescu (București)

Echipe

Al 300-lea egal în Divizia A: Argeș

FC Voluntari a primit golul 400 (autogolul lui Ricardinho) în Divizia A

Chindia fără victorie pe teren propriu cu Argeș și după al 3-lea joc direct în calitate de gazdă (3 egaluri)

Rapid rămâne neînvinsă cu Sepsi după 5 jocuri directe (3 victorii, 2 egaluri)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *