Scenariu de Hollywood la Bradu | Real Bradu – Flacăra Moreni – 2-3(2-0)

Să nu mire pe mulți dintre noi dacă “Cetatea filmului” de la Hollywood și-a deschis o sucursală la… Bradu, în Argeș.
Micuța localitate argeșeană a găzduit pe 25 martie 2023 jocul dintre echipa locală Real Bradu și Flacăra Moreni, meci programat în ultima etapă a sezonului regulat din Liga a 3-a, Seria a 4-a.

Sistem complex de promovare

F.R. Fotbal ne-a supus atenției un sistem de promovare ceva mai complex de câteva sezoane încoace. La finalul sezonului regulat, primele patru echipe merg într-un playoff, apoi primele două merg să se dueleze eliminatoriu cu primele clasate dintr-o serie vecină. Câștigătoarea merge în Liga a 2-a.

Trei echipe pentru ultimele două locuri de playoff

În Seria a 4-a, înainte de ultima rundă a sezonului regulat, trei echipe se duelau pentru ultimele două poziții de playoff. Scoatem din această bătălie Unirea Bascov, echipă care, chiar dacă invingea în ultima etapă la Popești-Leordeni, din cauza rezultatelor directe cu Dinamo București, nu putea merge mai departe în playoff.
Așadar, înainte de ultima etapă a sezonului regulat, situația în clasament era următoarea:

  1. C.S. Tunari – 37 pct

  2. S.C. Popești-Leordeni – 30

  3. Real Bradu – 22

  4. Dinamo București – 21

  5. Flacăra Moreni – 20

Scenarii

Specialiștii fotbalului amator de Liga a 3-a mergeau clar pe victoria celor de la Real Bradu în fața Moreniului și, bineînțeles, mizau pe victoria clară a bucureștenilor de la Dinamo în fața F.C. Pucioasa, echipă net inferioară. Bradu și Dinamo ar fi mers la braț în playoff.

Flacăra Moreni avea cele mai puține șanse să acceadă în playoff. Privea cu jind la Bradu pe locul 3 și Dinamo pe locul 4. Ca să se califice ar fi trebuit să se întâmple un miracol sau un scenariu Hollywood-ian. Dinamo să se împiedice la Pucioasa iar dambovițenii să câștige la Bradu.

Hollywood de Bradu

Meciul de la Bradu a debutat conform așteptărilor. Elevii lui Alin Popescu au dominat cap-coadă prima repriză și au reușit să înscrie de două ori prin Pirciu. Calificarea în playoff era asigurată fără probleme.
În partida de la Pucioasa, Dinamo gâfâia…
Iftodi și compania se vedeau conduși la finalul primei reprize.
Acest fapt a determinat încolțirea unei speranțe vagi pentru Flacăra Moreni. Practic s-a declansat “morișca” calculelor.

Ce-ar fi dacă Dinamo nu câștigă la Pucioasa iar Moreniul întoarce fantastic rezultatul la Bradu?
Și asta s-a întâmplat…
Dinamo a galopat în gol, reușind să egaleze greu în fața unei formații pusă în tranșee pe două linii în fața propriei porți, în timp ce Flacăra Moreni reușea o “remontada” de senzație cu gol al victoriei reușit în minutul 90+, răsturnare de situație ca l-ar face invidios și pe Steven Spielberg.

Gura păcătosului adevăr grăiește?

Pagina de facebook a celor de la Real Bradu vine și explică pentru cârcotași ce s-a întâmplat pe sinteticul din Bradu…

“A fost un meci cu o prima repriză controlată în totalitate de Real Bradu, după o dublă a lui Pirciu. Situaţia s-a schimbat radical în mitanul al doilea, când echipa vizitatoare a reuşit să înscrie de 3 ori şi să se impună în cele din urmă.”

Da, pare că la pauză jucătorii de la Flacara Moreni au mâncat jăratec precum murgul lui Greuceanu…

Bookmakerii nu s-au lăsat pacaliți

Cotele la casele de pariuri pentru meciul Real Bradu – Flacăra Moreni au fost unele decente, semn că cei care stabilesc aceste cifre au „mirosit” posibilitatea de scenariu de Hollywood.

Victorie Bradu – 2.45 | Egalitate – 3.40 | Victorie Flacăra Moreni – 2.45

Cu toate acestea, ne întrebăm cât ar fi fost o cota de 1 pauză / 2 final?
Peste 20? Sau chiar mai mare?
Sau poate ne lămurește Comisia de Integritate de la F.R. Fotbal cum stăm cu astfel de cote….

Dănuț Lupu pe făraș?

Gurile rele vorbesc prin târg că Dănuț Lupu, angajat al C.S. Dinamo, ar fi făcut demersuri si promisiuni importante către Comandantul clubului bucureștean pentru a crește bugetul anual în 2023, garantând cu propria funcție participarea în playoff și chiar promovarea în Liga a 2-a chiar din acest sezon. “Împărăția” s-ar fi conformat și ar fi “ajustat” bugetul…
Ce s-o întâmpla acum?, rămâne de văzut…
Cert este un lucru. Dănuț Lupu a cam dat cu oiștea în gard, așa cum o face și în plan mediatic în ultima perioadă, demonstrând încă o dată că dacă ai fost un fotbalist decent nu înseamnă că ești și bun gospodar/manager sportiv.

Să fie bine, să nu fie rău

Una peste alta, în istoria glorioasei echipe Real Bradu rămâne această calificare istorică în playoff la finalul unei meci cu aromă de prăjitură, cu o evoluție a scorului și a actorilor din teren demnă de filme de Hollywood regizate prost.

Că să cităm tot de pe pagina de facebook a C.S. Real Bradu, “Mulțumiri Primăriei și Consiliului Local Bradu pentru sprijinul acordat…”
Mulțumiri și celor de la Flacăra Moreni pentru bere și starea fantastică pe care o ai după o înfrângere.

Sursa foto – Facebook CS Real Bradu

Share