Opinie Ionuț Coman | Încă o lecție de la antrenorul Hagi

Victoria cu Sheriff Tirapol trebuie să dea de gândit multor hateri din fotbalul românesc. Să se uite cum a reușit Gică Hagi să câștige primul meci cu Farul în Liga Campionilor. Cu mulți absenți, cu jucători veniți din vacanță, cu transferuri fără bani. Tactica și atitudinea alb-albaștrilor au făcut diferența. În fața unei echipe obișnuite cu aerul rarefiat al primăverii europene.

Probabil că nu o vor face și vor continua să-l atace. Și vor privi încă o dată cum vor rata titlul de campioană la final de sezon în Superligă.

Ghinion la început de carieră

Indiferent ce a făcut, Hagi a fost contestat ca antrenor. Pașii greșiți de la începutul carierei l-au costat. Nici norocul nu i-a surâs prea mult. A nimerit în situații dificile. La națională, într-un moment de reconstrucție. La Steaua, cu Gigi Becali în plin avânt muncitoresc. La Galatasaray, într-o perioadă de decădere a fostei campioane.

Când a decis să se retragă la Ovidiu, în mijlocul câmpului, mulții și-au râs în barbă. Dar nu i-a luat în seamă. A construit de la zero o Academie care a strâns zeci de titluri la juniori. A ridicat o bază sportivă de cinci stele. Și a cucerit două tiluri de campion fără investiții majore. Primul cu Viitorul, al doilea cu Farul. Iar meciurile de acasă din Liga Campionilor i-a adus victorii.

Cumpără Revista 100% Sport România – Ediție Iulie 2023 – 12.99 lei!

Se poate și cu bani mai puțini

Cu un palmares de top ca jucător, Hagi nu mai are ce să demonstreze. Nici nu și-a stabilit acest obiectiv. Vrea doar să arate că se poate. Cu puțini bani și multă muncă. Și până acum a reușit. În două rânduri, le-a dat lecții marilor favorite din liga noastră. Adversari cu milioane de euro investite au îngenunchiat în fața echipei sale. Și nu o dată, ci de două ori într-un deceniu. Poate pare puțin, dar alții sunt veșnic abonați la locul 2.

Și nici nu s-a făcut de râs în Liga Campionilor. Cu Viitorul a fost la un pas de play-off. A câștigat turul, pe teren propriu, cu 1-0. S-a dus în “cuptorul” de la Nicosia și le-a dat emoții ciprioților. L-au blocat ratările uriașe, ca și în barajul de tristă amintire cu Slovenia. Iar băieții săi au clacat în prelungiri, unde li s-a tăiat respirația de la cele 40 de grade din aer.

Cumpără Revista 100% Sport România – Ediție Iulie 2023 – 12.99 lei!

Un pic mai mult respect

Miercuri a câștigat din nou cu 1-0. Tot acasă. De această dată împotriva celor de la Sferiff Tiraspol. Poate nu pare impresionant, ținând cont că vorbim despre campioana Republicii Moldovei. Dar este o echipă care anul trecut a jucat optimile Conference League. Și a păstrat mare parte din lot. Nu mai aduc aminte de celebra victorie de pe Santiago Bernabeu. Pe terenul marelui Real Madrid. Jucătorii de atunci au plecat, dar acel succes dă un pic de pedigree european.

Sigur, sunt unii care au luat la mișto victoria. Aceiași care îi apreciau pe luxemburghezii care au scos CFR Cluj din Europa. Sau pe armenii care au scurtat drumul lui Dan Petrescu în Liga Campionilor. Și îi prezentau pe danezii de la Silkeborg ca pe niște profesioniști de seamă. Necunoscuții care le-au dat 10 goluri celor de la FCSB în doar două meciuri.

Poate că Farul este prea mică în acest moment. Nu pentru Europa, ci pentru jocurile din fotbalul românesc. Deocamdată, fanii celor care doar visează la titlul de campioană ar trebui totuși să lase voce mai jos. Și să-și vadă de nereușitele lor.

  • vorbelutr ioperbir 5 august 2023 at 19:35

    Great write-up, I am regular visitor of one¦s website, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

Comments are closed.

Share