NUMĂRUL 79 (131) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! PROMISIUNI PENTRU PARIS

Numărul 79 al Revistei 100% Sport România, 131 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut vineri, 11 august, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online. 

În noul 100% Sport, Marian Burlacu face o analiză despre România la Jocurile Olimpice de anul următor, de la Paris. Cum numărul locurilor este mai mic decât la CM, asigurarea prezenței la Jocurile Olimpice implică un consum fizic și emoțional mai mare decât de obicei. Nicio surpriză în privința sporturilor în care țara noastră își propune să califice performeri la ediția pariziană a celei mai importante competiții polisportive din câte se organizează. Așa cum s-a întâmplat în ultimele decenii, ne bazăm tot pe canotaj, atletism, gimnastică, lupte, kaiac-canoe, scrimă, înot, judo. Adică pe acele sporturi unde s-au mai luat medalii și în trecut. Există, însă, și surprize plăcute cum ar fi ciclismul, de pildă, cu ramura sa pe teren accidentat, acolo unde excelează Vlad Dascălu.

Nimic nu este, însă, sigur atunci când faci previziuni pentru Jocurile Olimpice fiindcă această competiție este una extrem de disputată. Tocmai de aceea nu e indicat să garantezi un succes acolo. Și a arătat-o ediția din acest an a Mondia-lului de natație, de la Fukuoka (Japonia), una la care deținătorul titlurilor supreme la 100 m și 200 m liber, David Popovici, a înregistrat un ușor regres, clasându-se pe locurile 6, respectiv 4.

Ce mai citim în noul 100% Sport

BRAȘOV. Liam Rowan Buss, un tânăr portar brașovean de doar 16 ani, a trecut cu brio de un trial organizat de Salernitana și va semna cu gruparea italiană de Serie A.

DOBROGEA. Cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, Gică Hagi, anunță că fotbalul românesc trebuie resuscitat și doar bugetele consistente și regulile clare pot readuce performanțele la nivel european.

MOLDOVA. Baza Sportivă Ciric din Iași a găzduit, în luna iulie, două turnee de tenis de nivel mondial, Concord Iași Open (ATP Challenger 100) și BCR Iași Open (WTA 125). Ana Bogdan a triumfat la Iași pentru al doilea an consecutiv, iar în turneul masculin s-a impus francezul Hugo Gaston.

OLTENIA. Tenisul de masă românesc a cunoscut gloria la Campionatele Europene de juniori, desfăşurate în iulie la Gliwice (Polonia), izbutind să-şi treacă în cont titlul la Under 19, atât la masculin, cât şi la feminin

SUPERLIGA. EDIȚIA CU NUMĂRUL 106 A SUPERLIGII A ÎNREGISTRAT UN RECORD ÎN CEEA CE PRIVEȘTE NUMĂRUL FOTBALIȘTILOR DIN ALTE ȚĂRI, 103.

DE VORBĂ CU LUMINIȚA ANGHEL. O frumoasă melodie din repertoriul Luminiței Anghel are versurile: „Dacă viața-i un pariu voi câștiga / E rândul meu, șansa e de partea mea”. Constatând toate cele realizate de-a lungul bogatei sale cariere, se poate spune că acestea sunt niște versuri definitorii, căci chiar a câștigat pariul.

PORTRET. La doar 13 ani, Denisa Gabriela Nedu câștigă cele mai strălucitoare medalii la karate. În luna mai a acestui an, sportiva a devenit campioană europeană la kumite, la C1 (12-13 ani). Anterior, a fost desemnată vicecampioană mondială la aceeași categorie.

Comments are closed.

Share