Opinie Daniel Nazare | Astrele ne ajută să ajungem la Euro 2024! Cui să mulțumim?

Kosovo învinge acasă Israelul, preliminariile Euro 2024, în prima din cele 4 partide înghesuite ale țării care trece în această perioadă printr-un război cumplit.

Belarusul suferă la nivel de fotbal, jucând meciurile de acasă în deplasare, chiar dacă în politică Lukașenko se crede cel puțin un Ceferin.

Două echipe fără constanță și fără echilibru, la care se adaugă un Kosovo extrem de determinat dar fără o organizare adecvată. Sunt trei echipe care au înotat în această grupă, cu rezultate ciudate și evoluții fluctuante.

Opinie Daniel Nazare | Astrele ne ajută să ajungem la Euro 2024! Cui să mulțumim?

Elveția și-a respectat blazonul, cel mai bun joc per ansamblu, dar o apărare visătoare, care a gafat lamentabil în niște momente importante. Andorra e slabă, dar e de remarcat că n-a pierdut la scoruri catastrofale. A mizat pe echilibru, pe organizare în joc, și este într-un progres de la o campanie la alta.

România suferă la nivel de fotbaliști care să facă diferența. Ne lăudăm cu talentul unor fotbaliști și cu „determinarea” selecționerului Edi Iordănescu. Cel care invocă mereu disciplina și unitatea.

Dacă n-ai fotbaliști, e simplu, poți crea o echipă. Deocamdată nu are niciuna și nici alta. Și Edi Iordănescu se încăpățânează să ne prezinte fiecare meci drept un experiment de la o centrală atomică, ceva complex, ceva la care studiază îndelung.

Lucrurile sunt mult mai simple decât lasă el să se înțeleagă la prima vedere. Fotbaliștii pot face diferența dacă au valoare, dacă se dedică, dacă aleargă, dacă simt ceva pentru echipa națională.

Mă tem că Edi Iordănescu se implică foarte mult, fotbaliștii prea puțin. Iar când vom ajunge a Euro 2024, dacă vor avea sorta rugbiștilor, mă refer la scoruri, cel care va plăti va fi tot antrenorul, nu jucătorii.

Așa că nu calificarea e cea care ne preocupă, nu avem cum să ne împiedicăm la ce rezultate apar, ceea ce ne frământă e cum ne vom comporta la turneul final. Acolo nu ne mai ajută războiul altora și nici jocul rezultatelor.

Va conta doar ce știm noi să facem pe gazon și, la cum ne prezentăm azi, nu sunt speranțe.

———————————————————————————————————————————————————————-

 Daniel – Andrei Nazare (45 de ani) este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România. Este acum reporter special la Prosport.ro și senior-editor la Revista 100 % Sport. Are o vechime de aproape 25 de ani în presa românească. Este jurnalist sportiv din 1996, debutând ca redactor la ziarul ZIUA. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A scris la rubrica de opinii și editoriale pentru Prosport, Adevărul, Evenimentul Zilei, IlfovSport, 100% Sport.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share