OPINIE/ Alin Buzărin observă cât de bine e ancorat Ovidiu Burcă de banca lui Dinamo: MAI TARE CA URS!

Discursul antrenorului dinamovist la finele meciului de la Craiova (pierdut, 0-1), a spus câte ceva, dar nu destule. Adică nu lucruri concrete. Dacă abandonează sau dacă rămâne. Și, dacă rămâne, când va redresa echipa. Și cum. Pentru conformitate, Dinamo e penultima în clasament, iar dacă vrea să scape de retrogradarea directă și să ajungă la baraj (o despart 5 puncte de locul 14), trebuie să bage pe cineva sub ea. Pe cine, că toate echipele de deasupra par mai bune decât Dinamo?!

Demis după 5 ani și jumătate

Există o similitudine cu nemții. Una dintre puținele, dar există. La ora la care Burcă nu spunea mare lucru la Craiova, Urs Fischer, antrenorul lui Union Berlin, părăsea cu capul în pământ arena din Leverkusen, unde tocmai pierduse, 0-4, meciul cu Bayer. La două zile distanță s-a anunțat că a fost demis, după 5 ani și jumătate pe banca berlinezilor.

Fără victorie din august

Mai există o similitudine. Atât Urs Fischer, cât și Burcă, au fost pentru ultima oată fericiți în a doua jumătate a lunii august. Pe 19 august Ovidiu câștiga cu mare noroc la Voluntari, 3-2 (țineți minte penaltyul acela ratat de ilfoveni în ultimul minut de prelungire!). Pe 26 august Urs câștiga la Darmstadt, 4-1, și spera că va avea un sezon la fel de bun ca precedentul, care l-a dus în LigaCcampionilor.

Dezastru similar

De-atunci încoace Urs a pierdut 11 meciuri la rând (12 cu totul), intercalând și o remiză, mai dergrabă întîmplătoare, 1-1 la Napoli, în Ligă. În cele două luni și ceva ”negre”, Union a ajuns pe ultimul loc în Bundesliga. Dinamo n-a pierdut chiar toate meciurile, dar n-a mai câștigat de pe vremea caniculei. A mai făcut niște remize, chiar și cu FC Bihor, din liga a treia. Golaverajul e la fel de dezastruos pentru ambele. 11-26 pentru berlinezi, 9-27 pentru Dinamo.

Dacă până și nemții…

Surprinde că pleacă Urs Fischer? Oarecum da. E din vara lui 2018 la echipă, doar Christian Streich, 12 ani la Freiburg e mai vechi în Bundesliga. A promovat-o pe Union pe prima scenă în 2019, apoi a dus-o, consecuntiv, în Conference League, în Europa League și acum în Liga Campionilor. De regulă conducătorii nemți nu schimbă câte șapte antrenori pe sezon, sunt îngăduitpri cu astfel de antrenori longevivi, care au făcut ceva notabil pentru cluburile respective. Urs Fischer, practic arhitectul actualului Union Berlin, a trebuit însă să plece, necazul din pahar fiind peste capacitatea proiectată a acestuia.

Atuul lui Ovidiu

Burcă e mai tare ca Urs. El rezistă și nu e exclus să ierneze pe banca pe care nu s-a mai bucurat de astă vară. N-are performanțele lui Fischer, dar e apropiat de acționari. De fapt el i-a adus, iar ei știu asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share