Leo Grozavu: ”Calificarea la EURO ne obligă”

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, i-a felicitat pe tricolori și pe selecționerul Edi Iordănescu pentru calificarea la EURO 2024. Tehnicianul grupării ieșene a subliniat, însă, că această performanță îi obligă pe toți cei care lucrează în fotbalul românesc, de la șefii federației și până la antrenorii de cluburi.

”M-am bucurat mult pentru această calificare, pentru că au fost foarte mulți cei care au criticat echipa în ultima perioadă. Și mă bucur că nu m-am înșelat, pentru că am fost optimist de la început. Sigur, nici nu trebuie supralicitată această calificare, pentru că a fost o grupă facilă. Toata lumea, după ce a văzut grupa, a spus că este o grupă foarte ușoară și cu toții am spus că trebuie să fim de acord. Dar în același timp fotbalul s-a egalizat în Europa, nu mai sunt meciuri câștigate dinainte. Am demonstrat că suntem o echipă care încă nu am ajuns chiar atât de jos. Chiar dacă, repet, nu trebuie să supralicităm. Merită toată lumea felicitări, jucători, antrenori, toți cei care au fost alături de echipa națională. Și, sigur, felicitări și selecționerului Edi Iordănescu pentru această performanță.

Aveam nevoie de această calificare, e important să fii la EURO, să știe lumea că existăm. Ar fi important să facem rezultate, pentru că toți ochii vor fi pe acest Campionat European. Dar în același timp sunt foarte multe de făcut pentru a reveni în prim-planul fotbalului, așa cum am fost acum 20-30 de ani, când aveam o generație de excepție. Atunci puteam să ne batem cu fotbalul puternic, dar acum nu mai avem jucători la cluburi importante.

Acum ar trebui să continuăm pe linia asta, să devenim și mai puternici. Turneul final te obligă. Peste tot în Europa se investește, vedem că s-au egalizat valorile. Noi suntem departe încă, dar calificarea asta obligă. Îi obligă pe cei care conduc destinele fotbalului românesc, ne obligă și pe ceilalți care facem parte din fenomen să construim și să lucrăm bine la cluburi pentru a da echipei naționale jucători importanți. Dar va fi greu, atâta timp cât investițiile sunt la nivelul din România. Îl felicit pe Edi. A fost mult criticat, a avut jocuri la care nici echipa nu a avut o evoluție fantastică, cum ar fi cele cu Israel sau cu Belarus. Nu i-a fost ușor, în asemenea momente antrenorul e sub lupa tuturor. Sunt convins că a fost suficient de stresat și e bine că a rezistat și că a avut jucătorii alături”, a declarat Leo Grozavu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share