11 federații naționale sportive visează la 13 medalii! COSR le taie din elan

La Hotel JW Marriott din București a avut loc marți Forumul Evaluarea potențialului Olimpic al României pentru Jocurile celei de-a XXXIII-a Olimpiade Paris 2024, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Evenimentul, la care au participat reprezentanți a 25 de federații naționale sportive, a fost deschis de președintele COSR Mihai Covaliu care i-a avut alături pe Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS) și George Boroi, secretarul general al COSR.

Mihai Covaliu a subliniat că sportul românesc se pregătește să încheie un an dificil și a trecut în revistă rezultatele înregistrate de sportivii români accentuând faptul că COSR va susține performanța.

11 federații naționale sportive visează la 13 medalii! COSR le taie din elan

Cu toate acestea președintele COSR a atras atenția asupra optimismului de anul trecut al federațiilor sportive care s-a dovedi a fi supraevaluat, lucru dovedit de rezultatele obținute în acest an la competițiile de obiectiv.
Președintele COSR i-a îndemnat pe toți conducătorii forurilor sportive să fie obiectivi și să-și aprecieze realist șansele de a obține medalii la Paris 2024.

”Mă bucur să fim împreună, după un an dificil pe care l-am traversat-o cu toții și din care am speranța că vom ieși mai realiști și mai înțelepți. Credem toți în același vis și suntem împreună pe acest drum al performanței. Fiecare are rolul său, NOI, echipa noastră, susținem sportivii pentru că ei sunt cei care trebuie să ridice steagul la Jocuri.

Încheiem un an 2023 în care puteam mai mult și mai bine și urmează un an de foc. Rezultatele depind de condițiile în care ne vom evalua pe noi și mai ales propriile noastre acțiuni. Asta s-a văzut cel mai bine în 2023. Ține de oamenii pe care îi alegem, de specialiștii desemnați care să îi ducă pe sportivi în vârf. Perfecționarea justă a oamenilor care sunt în sistemul nostru, perfecționarea și optimizarea procesului managerial, sunt două elemente centrale, esențiale pentru a progresa”.

Ce spune COSR despre planurile federațiilor?

Oficialul COSR consideră că numărul de medalii propuse de reprezentanţii federaţiilor, 13, este unul supraevaluat, personal estimând un total de 8 medalii la JO 2024.

„Dacă ţinem cont de ceea ce şi-au propus federaţiile, şi anume 13 medalii, eu cred că acest număr este supraevaluat. Comisia olimpică pentru sportul de performanţă a estimat un potenţial de cinci-şapte medalii şi eu cred că putem atinge cifra 8 la Jocurile Olimpice.

Tot ceea ce va fi ca surpriză pozitivă să ne apropie de acest număr 13 pe care federaţiile precum lupte, tir sportiv, ciclism, scrimă şi le-au propus, eu îmi doresc foarte mult să se întâmple.

Handbalul a venit iniţial cu o propunere de medalie, dar după o discuţie cu preşedintele federaţiei, am căzut de comun acord că în primul rând este importantă calificarea, pentru că este foarte grea, şi după aceea putem spune dacă vrem şi dacă putem să câştigăm medalii. Federaţiile îşi propun aceste medalii pentru că există o nevoie de finanţare pentru activitate”, a completat Mihai Covaliu.

 • best ai chatbot 26 noiembrie 2023 at 16:10

  Good site, but more information needs to be added

 • ai list 29 noiembrie 2023 at 17:06

  There is something in this. Now everything became clear to me, thank you for the information.

 • temp email 30 noiembrie 2023 at 0:00

  There is something in this. Thanks for your help with this issue. I did not know it.

 • all ai 7 decembrie 2023 at 15:11

  Sorry, cleared

 • all ai websites 7 decembrie 2023 at 16:15

  Very good idea

 • temp email 11 decembrie 2023 at 18:51

  It is interesting. Where can I find out more about this?

 • best ai chatbot 12 decembrie 2023 at 23:26

  Thanks for the article, I’m always glad to read you!

 • tempmailbox.net 18 decembrie 2023 at 21:54

  Who knows.

 • tlover tonet 19 decembrie 2023 at 2:25

  Really instructive and good structure of articles, now that’s user pleasant (:.

 • tlovertonet 19 decembrie 2023 at 7:38

  I genuinely enjoy looking at on this internet site, it has got wonderful articles.

 • mail7.net 19 decembrie 2023 at 17:15

  Bravo, what words …, brilliant thought

 • top free ai tools 21 decembrie 2023 at 0:59

  I disagree with those

 • Oil Folex 21 decembrie 2023 at 9:53

  There is something in this. I will know, thank you very much for your help in this matter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share