Opinie Ionuț Coman | Milioanele de euro și Radu Drăgușin

Calificarea naționalei României la turneul final al Euro 2024 a deschis așa către milioanele de euro. Pentru cam toată lumea din fotbalul românesc. Federația ia vreo 10 milioane de euro. Jucătorii iau prime grase, de sute de mii de euro. Cluburi speră să aibă jucători în lotul pentru Germania, să încaseze ceva bun de la UEFA. Iar impresarii își freacă mâinile în așteptarea transferurilor spectaculoase.

Primul deja se profilează și ar putea să vină chiar în această iarnă. Iar dacă se va face, va stabili un nou record pentru un jucător român. Vreo 30 de milioane de euro pentru trecerea lui Radu Drăgușin de la Genoa la Newcastle.

Averea de la saudiți

De ce ar oferi “coțofenele” o astfel de sumă? În primul rând, pentru că pot. Banii veniți din Arabia Saudită sunt mulți, iar Newcastle are liber la cheltuieli. Și, până la urmă, 30 de milioane de euro nici nu reprezintă un preț exagerat pentru Premier League.

În plus, nici nu există vreo contraofertă de la cluburile de top din Anglia. Pentru că ar fi fost greu să câștige o licitație cu Manchester City sau Liverpool. Cele două ar fi convins orice jucător să le aleagă doar pentru că se bat la titllu în fiecare sezon. Newcastle abia acum se construiește și alege tineri care ar putea să devină staruri. Nu fotbaliști care au deja o cotă stelară.

Alegerea perfectă

Iar fundașul tricolor se încadrează perfect în cerințe. Un jucător tânăr, de doar 21 de ani, care a confirmat în Serie A și la o națională calificată la EURO 2024. Serios, bine clădit fizic, cu multe calități de lider. Bun în defensivă, este și marcator, un mare atu la fazele fixe.

OPINIE IONUȚ COMAN | ROMÂNIA, NAȚIONALA FĂRĂ STARURI SPRE EURO 2024

A crescut la o echipă de top, Juventus Torino, cu care a debutat în Liga Campionilor. Acolo unde joacă și Newcastle în acest sezon. Nu a fost implicat în scandaluri, iar imaginea îi este curată. Ba chiar pare atent și cu partea financiară. Este investitor în domeniul imobiliar în țară.

Partea impresarului

Mai rămâne să vedem și mâna de impresar al lui Florin Manea. Până acum, i-a croit un drum corect. Și i-a crescut salariu pe măsură, fără cereri șocante. Doar propunerea de a i se da banderola de căpitan la națională nu a fost cea mai inspirată. Se va întâmpla în câțiva ani, dar deocamdată sunt alții mai în măsură să o poarte.

Și contează ce vrea și Genoa. Să bată recordul pentru cea mai mare sumă de transfer? Sau să riște și să-l țină până în vară, după turneul final din Germania? Indiferent care va fi decizia, Radu Drăgușin pare să aibă viitorul asigurat în Premier League.

  • tlover tonet 17 decembrie 2023 at 11:11

    I gotta favorite this internet site it seems invaluable very helpful

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share