Revista 100% SPORT nr. 13 Noiembrie 2017

Revista 100% SPORT nr. 13 Noiembrie 2017

9.00 lei

Cover story – Craiova Maxima

SKU: 17011 Categorie: Etichetă:

Product Description

100% Sport a intrat de astăzi, 2 noiembrie, în al doilea an de apariție, odată cu numărul 13, revista națională a sportului românesc.

În această lună, după 50 de ani de la inaugurarea arenei Central din Craiova, pe același loc va fi inaugurat un stadion de 5 stele. Primul meci va fi un amical între Universitatea Craiova și Slavia Praga, la 10 noiembrie, asta dacă totul va decurge conform planului. Pe lângă faptul că arena din Cetatea Banilor a fost construită 100% de români, autoritățile s-au cam jucat cu răbdarea oltenilor, iar inaugurarea a devenit demnă de fabula cu ciobanul care tot mințea că vine lupul la stână. Până când a venit lupul, i-a mâncat oile, dar n-a mai sărit nimeni în ajutor.
Una peste alta, arena din Craiova este una de 5 stele, respectă standardele UEFA.

În 2015, după ani de tărăgănări și de proiecte, care mai de care mai futuriste, stadionul a fost demolat, iar în octombrie 2017, fix la 50 de ani de la inaugurarea vechii arene, orașul Craiova are un “templu” nou, considerat cel mai frumos din România, la ora actuală.
La inaugurarea din 1967, stadionul avea 31.749 de locuri, iar din 2002 a beneficiat de o instalație de nocturnă de 1400 lucşi. Valoarea totală a noii arene este de 239.979.000 lei, adică 52.656.000 euro, de aproape 5 ori mai puțin decât Național Arena. Dacă în 1967, stadionul avea 31.749 de locuri, azi, “Ion Oblemenco” se mândrește cu 30.983 de scaune.
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 239.979.000 lei, adică 52.656.000 euro, de aproape 5 ori mai puțin decât Național Arena.

“Eu îmi amintesc toate fazele acestui stadion și rămân la concluzia că Universitatea Craiova trebuie să lupte pentru titlul pentru a umple noul stadion”, a spus Ilie Balaci pentru 100% Sport. Părerea sa și a altor legende din Craiova Maxima o afli în noul număr 100% Sport.

Ce mai puteți citi din noul 100% Sport

• Mănăștiur dă campioană europeană la lupte. Un sat din Timiș poate fi oferit drept exemplu pentru cum poate fi abordat sportul. În vara acestui an una dintre elevele-sportive crescute la Mănăștiur, Roxana Țif (17 ani), a cucerit titlul continental la cadeți. Colegii ei au început de asemenea să colecționeze medalii de la o vârstă fragedă.

• Legendarul club FC Brașov, sufocat de datorii imense, circa 13 milioane de euro, şi-a încetat oficial activitatea după declanşarea procedurii de intrare în faliment. FC Braşov nu a câştigat cupe sau campionate, însă, întotdeauna a avut un statut special în fotbalul românesc.

• Constănţenii Mihai Nenciu, Nicu Rotaru şi Bogdan Ofiţeru au început ambiţiosul proiect „7 summits”, ţintind cucerirea celor mai înalţi munţi de pe fiecare continent

• Stabilit de patru ani la Londra, fostul fotbalist gălățean Adrian Avasâlcăi și-a văzut visul cu ochii. În urmă cu un an, tânărul de 28 de ani a deschis în capitala Regatului Unit o academie de fotbal, iar în scurt timp tot mai mulți copii au ajuns să fie curtați de marile cluburi londoneze, între care și Chelsea.

• Cristi Firică a câștigat ediția Trofeul Steel Man, ediția a 9-a, iar acum olteanul se concentrează pe meseria de antrenor al loturilor naționale.

• Canotoarele au adus României două titluri mondiale, singurele din acest an în sporturile olimpice. În Florida, Ionela-Livia Lehaci și Geanina Beleagă au terminat primele la dublu vâsle, categorie ușoară, iar la 8+1, fetele Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Cojocariu-Boguș, Laura Oprea și Daniela Drun­cea, pregătite de Mircea Roman, au dominat finala CM, devansând Canada și Noua Zeelandă

• La lecția de sport aflăm cum a apărut cartonașul roșu. Ideea de a folosi cartonașe colorate i-a venit englezului Ken Aston. Plecând de la Wembley, în drum spre sediul Football Asociation, din Lancaster Gate, acesta a zăbovit la un semafor, pe Kensington High Street. Roșu, portocaliu, verde… Și atunci s-a produs declicul.

• Replay – Acum 30. Ce făceați în noiembrie 1987? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

• Lista oamenilor de sport născuți în România sau cu origini la noi care trăiesc (sau au trăit) „peste mări și țări” este foarte mare. Marian Burlacu prezintă un serial intitulat „Diaspora sportivă românească”. Jurnalistul începe, așadar, cu America, „tărâmul făgăduinței”, adică SUA, acolo unde activează câteva dintre marile campioane ale gimnasticii de la noi.

• Interviu cu Dan Teodorescu. Uumor fin, autoironie, modestie, decență, bun simț, talent, acestea sunt caracteristicile pe care le constați la vocalul trupei Taxi, Dan Teodorescu, atunci când dialoghezi cu el. Despre binefacerile sportului a aflat mai de curând, într-o perioadă a vieții când un sfârșit e un început, așa cum spune titlul unei inspirate piese a trupei în care activează de 18 ani.

• Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce filme să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

• Daniela Adriana Stan a cucerit titlul de campioană națională la body fitness și nu se oprește aici. Românca va merge la Campionatul European, unde nu concepe ideea de a rămâne în afara podiumului.

• Motroc și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, Florin Motroc a ales echipa favorită.

Unde găsești 100% Sport?

Rețeaua de distribuție a revistei 100% Sport, care se vinde împreună cu IlfovSport, se dezvoltă pe zi ce trece și ținem să vă anunțăm că în afara Bucureștiului, publicația noastră poate fi găsită în alte 9 zone ale țării.

 

De asemenea, îi anunțăm pe toți distribuitorii de presă din România că pot avea Revista 100% Sport la chioșcuri, dacă vor lua legătura cu zona de distribuție a publicației, printr-un mail la adresa  redactie@100sport.ro sau de la secțiunea MAGAZIN de pe site-ul nostru www.100sport.ro.

Reviews

There are no reviews yet.

Add your review for Revista 100% SPORT nr. 13 Noiembrie 2017

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *