Revista 100% SPORT nr. 27 | Ianuarie 2019

Revista 100% SPORT nr. 27 | Ianuarie 2019

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Nationala de Handbal a Romaniei

Product Description

Intrăm în al 7-lea an de existență în presa din România și nu vrem decât să vă mulțumim că sunteți alături de proiectul nostru, unul care a pornit la nivel regional, bazându-se pe subiecte din jurul Bucureștiului, iar acum, de 27 de luni, suntem în toată țara. La mulți ani tuturor cititorilor revistei 100% Sport și iubitorilor sportului. Noi nu promitem nimic, decât că vom încerca să păstrăm aceeași linie editorială, una de calitate, profesionistă, fără titluri de tip momeală, ci doar să scriem despre sport, așa cum trebuie. Așa că am pornit la drum, de astăzi, 7 ianuarie, intrăm și noi la dietă, dar nu de subiecte, iar noul număr, al 27-lea, este deja pe piață, așa că ne găsiți la toți distribuitorii noștri de presă.

România, de la extaz la agonie. Naționala a egalat clasarea obținută la ediția din 2000, găzduită de țara noastră, la București și Râmnicu Vâlcea. Un filosof antic spunea că omul este fericit atât timp cât nu se întreabă dacă este fericit… În momentul în care o face, un om își dă seama că îi
lipsesc destule, iar astfel devine nefericit. Cam la fel stau lucrurile și cu echipa feminină de handbal a României. Dacă nu ne gândim că îi lipsește titlul european, de pildă, atunci acest loc 4 este mai mult decât onorabil. Comparat cu rezultatele obținute la edițiile precedente, el este întrecut doar de un loc 3 în 2010. Și a mai fost ocupat doar o dată, în 2000, la București. În plus, revine mai mereu întrebarea: „În câte alte domenii de activitate se află România pe locul 4 în Europa?”. Fără Cristina Neagu, accidentată grav, ruptură a ligamentelor încurcișate, România n-a mai reușit să câștige vreun meci, deși a avut un start exploziv, cu o victorie fabuloasă în fața Norvegiei. Toate detaliile le aflați în noul număr al 100% Sport, plus o analiză despre viitorul handbalului feminin din România.

Răzvan Florea crește campioni. Retras din activitate în 2010, Răzvan Florea a pornit pe un drum nou, creionat încă din timpul remarcabilei sale cariere. Astfel, a demarat proiectul construirii primului bazin privat din Constanța și al unui club de înot, unde să crească noii campioni tricolori.

Au rămas fără “Penicilină”, la Iași. Echipa de volei Penicilina Iași a fost exclusă din Divizia A1 feminină, după neprezentarea la meciul din Cupa României cu CSU Belor Galați. Conducerea clubului a refuzat să ofere explicații, în timp ce fostele glorii ale echipei și suporterii așteaptă  încă lămuriri din partea oficialilor.

Revelația Giussy Balint. Într-unul dintre cele mai puternice sezoane ale Ligii 2 de după Revoluţie, László Bálint, antrenorul braşovean de 39 de ani, uimeşte lumea fotbalului cu Sportul Snagov, o echipă oarecare, inferioară ca valoare, dar şi cu un buget mult sub Petrolul, „U” Cluj, Chindia sau FC Argeş.

Omul care pregătește antrenori. Cu peste zece formaţii din primele trei eşaloane la activ, din postura de „principal” ori „secund”, Ciprian Urican şi-a găsit vocaţia în pregătirea tinerilor care vor să îmbrăţişeze cea mai iubită meserie din lume.

Craiova dă viitorul Michael Schumacher din W Series. Pilotul român de curse Alexandra Marinescu a fost selectat să concureze pentru un loc pe grila de start a noii competiţii W Series, dedicată exclusiv femeilor.

Evenimentele sportive ale lunii decembrie.  O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

Prahova, județul continuității în fotbal. Pare aproape incredibil, dar Petrolul 52 Ploiești este singura reprezentantă a județului Prahova în primele trei eșaloane ale fotbalului nostru! Un județ care mai mereu dădea printre cele mai multe echipe.

Replay – Acum 30  ani. Ce făceați în ianuarie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

Cum au apărut suporterii. La Lecția de Sport aflăm despre susținătorii din lumea sportului. Fanii n-au apărut în sportul modern, ei fiind pomeniți încă din perioada antichității. În zilele noastre, aceștia au primit diverse nume în funcție de zona geografică, implicit de limba
vorbită acolo, dar și ținându-se cont de felul în care se manifestă.

De vorbă cu actorul Șerban Pavlu, revelația din “Umbre”. Tipul dur din filme este în realitate un om placid și chiar vesel. Cam asta constați la prima vedere atunci când îl cunoști pe talentatul actor Șerban Pavlu. Ba mai mult, un om deschis la dialog cu care poți aborda diverse  subiecte dintre cele mai interesante și de dincolo de lumea celor de-a 4-a și a 7-a arte, inclusiv din sport.

Europa comunistă și forțele armatei în fotbal, episodul 2. În țările care au avut ghinionul să intre în sfera comunistă, acesta și-a întins tentaculele mizerabile urmând un șablon stabilit de cei care au impus o asemenea orânduire socială îndoielnică. Acesta însă nu a fost întins pe un teren plan, astfel încât să fie copiat peste tot la fel, ci s-a imprimat în funcție de situația prezentă în teren, în unele locuri mai pregnant, în altele mai puțin.

Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

I se spunea Hercule de buzunar. Gheorghe Berceanu este unul dintre cei șapte români care au cucerit titlul olimpic la lupte.

Vlad Dragomir, de la Arsenal în Italia. Puștiul s-a apucat de fotbal la Timișoara, orașul său natal, și a ajuns în scurt timp să simtă pe pielea lui ceea ce vedea doar la televizor. S-a transferat în Anglia, iar mai apoi în Italia.

Ce este de văzut în sport, în 2019. Toate evenimentele sportive ale anului, prezentate în paginile noului număr, într-un format grafic de excepție.

Vali Negru și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul fotbalist al Sportului și al Rapidului a ales echipa favorită.

Reviews

There are no reviews yet.

Add your review for Revista 100% SPORT nr. 27 | Ianuarie 2019

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *