Revista 100% SPORT nr. 39 | Ianuarie 2020

Revista 100% SPORT nr. 39 | Ianuarie 2020

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Bogdan Andone – Astra

SKU: 20001 Categorie: Etichete: , , , , , , ,

Product Description

Noi, gașca de la 100% Sport, nu am întrerupt munca în decembrie, probabil că dacă am fi fost bugetari, cu siguranță ne luam o pauză prelungită și așteptam bugetul, pentru că am auzit că la revistele sau publicațiile primăriilor cad banii din imprimante. Răutăcisme, doar că noi tragem tare și încercăm să vă aducem cele mai bune informații, într-un format grafic de excepție.  Înseamnă că dacă am muncit în decembrie, azi 10 ianuarie, numărul 39 al revistei 100% Sport este la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.

Chiar dacă avem impresia că ne pricepem la fotbal și la politică, atunci când vine vorba despre practică ne retragem un pic în capătul tribunei. La capitolul antrenori români există o prejudecată, din cauza suporterilor și a presei, în special, s-a creat un curent că tehnicienii din țara noastră sunt slab pregătiți, că n-au valoare și că antrenează precum fotbalul nostru.

Aceeași gândire negativă a avut-o majoritatea fotbalului de la noi când a fost numit Bogdan Andone ca principal la FCSB, după despărțirea de Nicolae Dică. Chiar dacă a avut un început bun, cu victorii în campionat, cu calificare în Europa League, Andone a resimțit presiunea din partea partonului Gigi Becali, care vorbea mai mult decât tot staff-ul, așa că după 7 meciuri a plecat. Nu a stat foarte mult departe de fotbal, pentru că a venit oferta de la Astra Giurgiu, acolo unde lucrase cu Șumudică și luase titlul în 2016, așa că n-a mai stat pe gânduri și a acceptat. A urmat o serie incredibilă, de 9 victorii și o singură înfrângere, pentru o echipă boemă, cu fotbaliști din specii rare, care ridică mingea cu glezna peste adversar și dau goluri din vestiar, unde se plâng angajații că patronul uită să-i mai plătească, unde lumea nu prea vine la stadion, într-un oraș fără tradiție în fotbal, dar care luptă de câțiva ani doar în partea superioară a clasamentului. “LA FCSB eram atât de buimaci, că nu știam unde suntem, când ne trezeam a doua zi. Nu aveam un loc al nostru, eram azi la Pitești, mâine la Giurgiu, poimâine în Berceni, apoi în Armenia. Oboseala, meciurile multe, faptul că nu aveam un teren propriu, toate acestea au dus la înfrângerea surprinzătoare de acasă, cu armenii, și am simțit că e mai bine să îmi dau demisia. După despărțirea de FCSB, sincer, m-aș fi dus și la o echipă din Liga a II-a, pentru că sunt foarte pasionat de meserie. Nu mă gândeam că voi ajunge atât de repede la o grupare din prima ligă. La Astra am găsit un grup foarte bun și nu sunt întâmplătoare cele 9 victorii din 10 meciuri. Un singur grătar am făcut și noi la Giurgiu și presa a speculat că la noi se joacă fotbalul boem, cu berea în nas și friptura-n gură”, sunt câteva dintre declarațiile lui Bogdan Andone. Toate secretele lui Andone și detalii interesante din cariera sa de antrenor veți afla citind noul număr al revistei 100% Sport.

Ce mai puteți citi din numărul 39 al revistei 100% Sport

LICĂ, URIAŞUL CU INIMĂ MARE. Gălăţean la origini, Laurenţiu Lică şi-a început cariera de voleibalist la CSU CSȘ Galaţi şi după doi ani la echipa mare (1996-1997, 1997-1998) a ajuns în Bănie. Este considerat un simbol al voleiului românesc.

SEMNE BUNE PENTRU FC FARUL. Plecată la drum cu un lot schimbat aproape în întregime și cu un antrenor aflat la prima experiență, Ianis Zicu, pe banca tehnică, FC Farul a fost una dintre revelațiile primei părți din actualul sezon al Ligii a 2-a.

ROBERT DUMITRU, FILE DE POVESTE ÎN ARBITRAJUL ROMÂNESC. Braşoveanul a trebuit să se oprească fiindcă a atins vârsta limită, 45 de ani. Cel mai bun arbitru român în 2011, nu a avut anvergura lui Cristi Balaj sau Alexandru Tudor, însă a avut mai mareu prestaţii sigure. Contestat, dar şi apreciat, în funcţie de interese, Robert Dumitru a traversat o carieră în arbitraj într-o perioadă zbuciumată în arbitrajul românesc.

MOȘ CRĂCIUN A VENIT ÎN KIMONO, LA IAȘI. Olimpicul ieșean Vlăduț Simionescu s-a dovedit a fi un veritabil Moș Crăciun pentru aproape 400 de copii practicanți de judo. Singurul sportiv ieșean calificat în momentul de față la Jocurile Olimpice de la Tokyo a organizat în premieră, la Iași, la sfârșitul lunii decembrie, un puternic turneu internațional de judo pentru copii.

ÎN PAŞI DE DANS SPRE VIITOR. Erwin şi Emma Boden sunt gemenii-minune descoperiţi de Emilia Oprea, antrenoare de dans din Timişoara care a performat la nivel înalt. Deşi cei doi fraţi abia au împlinit zece ani, profesoara lor îi vede pe marile podiumuri ale lumii. Mai puţin mediatizat, dansul sportiv e un fenomen destul de răspândit pe cuprinsul ţării. Văzut poate undeva la limita dintre artă şi activitate fizică, cu siguranţă e dezavantajat ca notorietate.

POVEȘTILE FOTBALULUI. Gluma care i-a adus moartea lui Re Cecconi. Luciano avea să fie protagonistul unei întâmplări absurde care i-a adus o neașteptată ieșire de pe scena vieții. Era seara zilei de 18 ianuarie 1977, în jurul orei 19:30, când se afla în compania a doi amici, Pietro Ghedin, coleg de echipă de la Lazio, și Giorgio Fraticcioli, un comerciant de parfumuri.

Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

Evenimentele sportive ale lunii decembrie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

Calendar sportiv 2020. După participarea dezastruoasă de la Rio, în 2016, când s-au obținut doar 4 medalii, dintre care doar una a fost de aur, sportivii noștri vor încerca să „redreseze corabia” și să dubleze cifra în capitala Japoniei. Țara noastră avea până la 20 decembrie anul trecut un număr de 55 de sportivi care și-au asigurat participarea la principala competiție polisportivă din 2020. Iar dintre aceștia, cei mai mulți provin de la canotaj și fotbal, câte 18 de fiecare.

Momente și fițe. Într-o nouă rubrică a revistei, omul de radio Andy Stănescu ne propune câteva momente vesele din lumea sportului. În numărul 39 avem Plugușorul FRF.

ENIGMELE SPORTULUI. În ianuarie 1988, Ari Vatanen a rămas fără automobilul Peugeot 405 în timp ce concura la Raliul-raid Dakar!

MIHĂILĂ, CE BINE ÎL CRESCURĂ OLTENII! La doar 19 ani, Valentin Mihăilă a  devenit om de bază la CSU Craiova și la echipa națională de tineret alături de care speră să egaleze performanța înregistrată anul trecut de către I. Radu, Pușcaș și compania.

INTERVIURILE LUI RĂZVAN TOMA. VIRGIL OGĂȘANU este o legendă vie a teatrului românesc căruia îi slujește de aproape șase decenii. Este inutil să mai pomenim de anvergura atinsă de acest artist desăvârșit, care respectându-și întotdeauna meseria, și-a respectat astfel și numerosul său public. Poate mai puțin cunoscut este faptul, că „Ogă”, cum îi spun apropiații, este un mare iubitor, chiar consumator de sport. Mărturie stă și interviul din numărul 39 al 100% Sport.

AFAN ÎȘI SCHIMBĂ FORMULA. Fotbaliști, antrenori și reprezentante ale fotbalului feminin s-au reunit în cadrul Adunării Generale AFAN, luna trecută, la Hotel Parliament. Pe ordinea de zi a reuniunii au fost mai multe subiecte, printre care prezentarea rapoartelor de activitate pentru ultima perioadă, informarea membrilor AFAN în legătură cu ultimele modificări ale RSTJF, dar și prezentarea unor informații juridice de interes general, care ar trebui să fie cunoscute de fiecare fotbalist sau antrenor.

CÂT CÂȘTIGĂ MARII ANTRENORI DIN FOTBAL? O temă la care nu există date sigure, deoarece contractele sunt confidențiale. Dar am pus cap la cap informații și neau ieșit topurile pe care le vedeți. Cel mai spectaculos caz este, fără îndoială, Cosmin Olăroiu.

GIGI MULȚESCU și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, Gigi Mulțescu a ales echipa ideală.

Reviews

There are no reviews yet.

Add your review for Revista 100% SPORT nr. 39 | Ianuarie 2020

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *