Revista 100% SPORT nr. 43 | August 2020

Revista 100% SPORT nr. 43 | August 2020

9.99 lei 6.99 lei

Cover Story – Mircea Lucescu

Product Description

Numărul 43 al Revistei 100% Sport a apărut vineri, 14 august, pe piață, și așa cum v-am obișnuit, e plin de reportaje despre sport și divertisment. De astăzi, 14 august, numărul 43 al revistei 100% Sport se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. 

Mircea Lucescu este antrenorul despre care vom vorbi tot timpul când ne vom raporta la fotbal, la tactici, la echipe construite, tot ce ține de sportul rege. Toți oamenii se raportează la clasamente și statisticile sunt tot timpul de partea românului, cu excepția lui Ștefan Covaci, Il Luce este singurul tehnician din țară care a demonstrat că te poți bate cu granzii Europei, indiferent de complexul pe care-l acuzi. Englezii de la FourFourTwo a făcut topul celor mai mari antrenori din istorie. Revista engleză consideră că legendarul Sir Alex Ferguson, fost antrenor la Manchester United, este cel mai mare din toate timpurile. Locul doi este ocupat de Rinus Michels, fost antrenor la Ajax și Johan Cruyff, olandezul fiind celebru pentru perioada în care a pregătit Barcelona. Mircea Lucescu, singurul antrenor român în top 100, se clasează pe locul 87.

Lucescu, la 75 de ani, abia împliniți, a creat un șoc în Ucraina și a semnat cu Dinamo Kiev, rivala lui Șahtior Donețk, echipă pe care o antrenase 12 ani. Cu toate acestea, Il Luce a fost primit cu ostilitate în capitala Ucrainei și abia după o săptămână de scandaluri făcute de galerie, antrenorul român a fost acceptat sau măcar s-au mai liniștit apele. Se așteaptă debutul său, la 22 august, cu Olympik Donețk, înc ampionat, apoi SuperCupa Ucrainei, cu echipa pe care a pregătit-o 12 ani, Șahtior Donețk. “Nu am fost niciodată un laş, întotdeauna am acceptat provocările sportive. Acest lucru este demonstrat de trecerile de la Galatasaray la Beşiktaş, de la Dinamo Bucureşti la Rapid Bucureşti. În acele echipe, fanii au fost întotdeauna adversari redutabili, dar gata să mă accepte cu braţele deschise şi cu ajutorul lor am putut să câştig campionate în aceste ţări. Nu pot permite fanilor să acţioneze împotriva intereselor clubului”, a spus nea Mircea. Totul despre cariera strălucitoare a lui Mircea Lucescu și toate declarațiile despre Dinamo Kiev le găsiți într-un amplu material din 100% Sport.

Ce mai puteți citi în noul 100% Sport

GÂNDURI MARI LA FILIAȘI. Fotbaliştii sunt gata să dea totul pentru marele vis al filieşenilor: promovarea în Liga 2, chiar dacă vorbim despre un orășel, situat la 35 de kilometri de Craiova. „Se vorbeşte mai timid de promovare, iar eu nu mă arunc în discuţiile acestea acum. Vreau să iau totul pas cu pas şi să realizăm lucruri frumoase în iarbă, să demonstrăm şi să arătăm oricărei echipe care vine şi ne vede că jucăm un fotbal de calitate“, a afirmat antrenorul Mario Găman.

VIAȚA BATE FILMUL FOTBAL PENTRU FLORIN UNGURIANU. Stabilit de 14 ani în Spaniafostul fotbalist a jucat la echipe importante din România precum FC Braşov, Steaua și FC Argeș. Ungurianu a făcut primii pași în fotbal la Tractorul Brașov, pentru care a și debutat la seniori. S-a făcut remarcat în meciuri după 1990, când a prins transferul la Steaua. Ulterior, a fost împrumutat la mai multe formații, printre care Metrom, FC Argeș și FC Brașov. Pentru Steaua nu a apucat să joace, deși a fost păstrat în lot pentru un sezon.

NOUL DIAMANT DIN COPOU. După ce l-a dat pe Ștefan Târnovanu la FCSB, CSM Poli Iași propune un nou tânăr portar fotbalului românesc: Teodor Axinte. Acesta tocmai a debutat în Liga I în luna iulie, la doar 20 de ani, fiind titular și integralist pentru prima dată într-un meci de primă ligă împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe, partidă câștigată în Copou de ieșeni cu scorul de 3-1.

DESPRE EFCTUL MARICEL VOINEA. Există în lumea sportului elemente care au luat numele celor care le-au executat pentru prima oară. Tsukahara în gimnastică, Fosbury în atletism, Axel Paulsen în patinaj artistic sau Panenka în fotbal sunt doar câteva exemple dintr-un ocean de asemenea situații. Eroul nostru intră și el în această categorie cu ceea ce a fost numit la vremea respectivă „Efectul Maricel” sau „Efectul Voinea”.

CONTINUĂ LAMBADA FOTBALISTICĂ DIN ÎNTRECEREA INTERNĂ. Liga I va reveni la un format pe care nu l-a mai avut din sezonul 2005-2006, cel cu 16 echipe. Creșterea numărului de formații din primul eșalon înseamnă și salvarea celor de la Dinamo și CSMP Iași, echipe care vor juca pe prima scenă a fotbalului românesc și în stagiunea viitoare.

CONTROLUL DOPING ÎN VREMEA PANDEMIEI. Organizațiile anti-doping din toată lumea s-au văzut nevoite să se rezume la acțiuni de informare, educative, desfășurate exclusiv în mediul online. Apoi, pe măsură ce competițiile sportive s-au reluat, au reînceput și testările doping.

PĂREREA LUI BUZĂRIN. Cunoscutul jurnalist Alin Buzărin scrie despre fotbalul mic și despre cum va arăta Liga a II-a în noul sezon. Rămânem tot cu o singură serie de eșalon secund, ca până acum? Facem două, play-off și așa mai departe? Greu de spus, pentru că intrați bine în luna august, habar n-avem câte echipe se vor alinia la start și cum vor arăta ele. Să nu uităm că, exceptându-le pe cele șase din play-off-ul de promovare, restul lumii șomează din martie.

REPLAY. Mai țineți minte ce se întâmpla în august 1990 în sport? Răzvan Toma și Daniel Nazare vă amintesc toate evenimentele de acum 30 de ani, iar Mihai Rusu, fosta voce Europa Liberă, scrie despre nedreptățile olimpice.

DE VORBĂ CU ANDREEA VASILE. Prezență agreabilă atât pe scenă și platourile de filmare, cât și dincolo de ele, Andreea Vasile este o reprezentantă a tinerei generații de actori care a reușit să se impună, serialul HBO „Umbre”, unde a avut o prestație excelentă, probând din plin acest lucru. Mai puțin cunoscut este faptul că Andreea ar fi putut deveni handbalistă, dar destinul a fost de altă părere.

LIBRĂRIA 100% SPORT. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

GOLGHETERUL CÂINILOR. La doar 22 de ani, Deian Sorescu a tras greul echipei Dinamo în sezonul proaspăt încheiat în Liga I. Povestea lui este una impresionantă și demonstrează că nu este deloc surprinzător că a ajuns om de bază în „Ștefan cel Mare”.

SPORT BUSINESS. Pandemia de coronavirus a lovit puternic Marele Circ, așa cum a lovit și celelalte sporturi. Sezonul a început abia pe 5 iulie, în Austria, cu o întârziere de 4 luni, iar multe dintre Marile Premii au fost anulate. Totuși, câștigurile piloților nu au fost afectate serios, dar au suferit diminuări.

Gabi Manu și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, antrenorul principal de la Metaloglobus a ales echipa ideală.

Reviews

There are no reviews yet.

Add your review for Revista 100% SPORT nr. 43 | August 2020

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *