Revista 100% SPORT nr. 60 | Ianuarie 2022

Revista 100% SPORT nr. 60 | Ianuarie 2022

12.99 lei

Cover story – Florin Nita, Portar de 10, OM de 10

Product Description

Numărul 60 al Revistei 100% Sport România, 112 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut luni, 10 ianuarie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online.

Pentru fotbalul românesc și performanțele sale nu a fost deloc greu de ales cel mai bun din 2021. Unul dintre cei mai valoroși portari ai României, cu o poveste de film, a ieșit în evidență, atât la echipa de club, dar mai ales la echipa națională. Și asta în condițiile în care România nu s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar, însă a fost aproape de baraj, datorită evoluțiilor fantastice ale portarului Florin Niță.

Noi l-am ales pentru coperta revistei și ca subiect principal, iar Niță ne-a răspuns la întrebările legate de viața sa, de carieră, dar felul în care a făcut-o a demonstrat încă o dată că înainte de a fi fotbalist, portarul Spartei Praga este un om de o calitate morală impecabilă. “Nu am o explicație pe care pot să o ofer, dar aceste lucruri se datorează seriozității și muncii mele de până acum. De mic am muncit, am tras pentru fiecare lucru câștigat în viața asta și da, răspunsul este muncă multă”, ne-a spus Florin Niță. În noul număr citești și întregul interviu cu Niță, dar afli și ce îl deranjează cel mai mult în România sau dacă s-a gândit să revină în Liga I.

CE MAI CITIM

CALENDAR SPORTIV. Principalele evenimente sportive din acest an se vor desfășura în perioadele cu care fanii sunt deja obișnuiți. Există, totuși, și câteva schimbări importante, iar acestea au fost dictate atât de pandemia de COVID-19, cât și de condițiile climatice.

BRAȘOV. Ciprian Mardan (41de ani) a fost fotbalist la Tractorul în Divizia B, apoi s-a apucat de arbitraj, unde timp de 15 ani a fost unul dintre cei mai apreciaţi cavaleri ai fluierului din cadrul CJA Brașov, cu peste 800 de meciuri la activ. În 2018 a intrat în corpul observatorilor FRF, iar la finalul lui 2019, a absolvit și cursurile pentru Licenţa B de antrenor. Acum este antrenor la CSM Făgăraș.

SPECIAL. Hipodromul din Ploieşti a găzduit primele curse în anul 1961, după demolarea hipodromului din Bucureşti, petrecută în 1960. Se spune că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei 200 de cai de la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în 9 ore.

DOBROGEA. Pentru triatlonul românesc, anul care s-a încheiat a fost unul special, intrând în istorie prin prima participare a unui sportiv tricolor la Jocurile Olimpice.

OLTENIA. Ștefan Florescu pregătește două formaţii de juniori sub 17 ani din Bănie și ambele stau excelent în clasamente. Secretul? „Munca, pasiunea, ambiţia, nimic altceva“, ne mărturisește scurt tehnicianul care a împlinit 47 de ani pe 1 decembrie.

TROFEE DISPĂRUTE. LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI TRECUT S-A DESFĂȘURAT ALL ALASKA SWEEPSTAKES, ÎNTRECERE CU SĂNII TRASE DE CÂINI. AFLĂ CÂND A AVUT LOC ULTIMA CURSĂ DE SPECIALITATE.

GOLURI DE PUS ÎN RAMĂ. O nouă rubrică își face loc de acum în paginile 100% Sport, iar caricaturistul Florin Blăgoi vă desenează goluri de pus în ramă.

INTERVIU. Laurențiu Cazan este ceea ce se numește muzician complet; multi-instrumentist (vioară, pian, chitară, muzicuță, percuție), compozitor, textier, solist vocal și orchestrator. Iar peste toate, un talent. Compozițiile sale încântă auzul, emanând complexitate, sensibilitate, suflet, făcându-l astfel pe ascultător să i se pară viața mai frumoasă. Acest artist are însă și alte frumoase pasiuni, una dintre cele mai apropiate fiindu-i sportul.

MULTIMEDIA. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC. În noul număr, despre jocurile Farming Simulator 2022, Pokemon Shining Pearl, dar și despre o carte superbă, Băieții din barcă.

PORTRET. Belodedici de la Pitești. Nu este nici o exagerare, nici o „licență poetică”, ci o comparație care i-a fost adresată lui Grigore Turda, fundașul central în vârstă de 24 de ani al lui FC Argeș.

BEST ELEVEN. Cea mai bună echipă din 2021. Chiar dacă a luat Balonul de Aur, Messi nu se regăsește în echipa ideală a anului.

Reviews

There are no reviews yet.

Add your review for Revista 100% SPORT nr. 60 | Ianuarie 2022

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *