MARIAN BURLACU scrie despre starea fotbalului din România: Naționala mare e tot atât de departe de vârfurile mondiale ca acum 40 de ani

În fiecare zi, pe la toate televiziunile de la noi se discută despre situația fotbalului din România. Se despică firul în patru. Se fac analize peste analize. Iar concluzia ar fi că ”mai jos de atât nu se poate ajunge”. Când, de fapt, întreaga istorie a sportului cu balonul rotund de la noi arată că au existat câteva vârfuri și cam atât. Iar nici măcar acele vârfuri n-au coincis cu cele europene sau mondiale.

OPINIE / Alin Buzărin comentează o declarație epocală a președintelui FRF. Lui Burleanu i-a sărit siguranța!

Printre alte vorbe de duh rostite cu prilejul festivităților de la București prilejuite meciul Franța-Elveția, printre meandrele unui Comitet Executiv care a pus la cale un viitor sezon intern și mai alambicat decît cel recent încheiat, Răzvan Burleanu a avut vreme să-și dea frâu liber gândurilor în fața microfoanelor și să rostească tot felul de aberații. Le lăsăm deoparte pe cele inofensive, însă ne oprim asupra uneia care n-are cum să nu atragă atenția.

OPINIE / MARIAN BURLACU scrie despre eșecul lui CSMB în Rusia – Obsesia pentru defensivă ne-a făcut să neglijăm exersarea atacului!

Echipa feminină de handbal CSM București a ratat calificarea în Final Four-ul Ligii Campioanelor. Cu excepția Cristinei Neagu (9 goluri marcate) și Jelenei Grubisic, „Tigroaicele” au avut o evoluție lamentabilă în meciul retur, cu ȚSKA Moscova, pierzând (19-24) și ratând atingerea obiectivului la criteriul „goluri marcate în deplasare” (în tur a fost 32-27). Dincolo de gustul amar lăsat de acest rezultat, în acest eșec se întrevăd cam aceleași cauze ca ale aceluia al naționalei care a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.