Sporturi

Cu cinci debutanți, Stejarii n-au avut milă de Polonia

Naționala de rugby seniori a debutat cu o victorie clară în ediția 2023 a Rugby Europe Championship. Evoluând în fața suporterilor, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, Stejarii s-au impus cu 67-27 (38-10) în fața Poloniei. România a marcat 11 eseuri și a jucat deseori cu dezinvoltură.

Echipa de rugby a României a câștigat toate cele 16 meciuri disputate cu Polonia

Programat pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, sâmbătă, 4 februarie, la ora 14.00, meciul România – Polonia deschide ediția din acest an a Campionatului European de rugby. Stejarii au câștigat precedentele 16 meciuri cu formația din Europa Centrală. În plus, în 1990 ei au disputat o partidă sub titulatura România A care nu a fost inclusă în palmares  fiindcă în aceeași zi România se impunea în fața Italiei, în deplasare!

Pas greșit pe teren propriu pentru baschetbaliștii de la Politehnica Iași

Baschetbaliștii de la CS Politehnica Iași au încheiat, duminică, meciurile din Grupa B a Ligii I. Calificați cu câteva etape înainte în grupa valorică 1-8, elevii pregătiți de antrenorul Gabriel Clapon au cedat, duminică, pe propriul teren în fața formației Agronomia București, scor 78-82 (17-25, 19-18, 15-16, 27-23) și au încheiat Grupa B pe locul 2.

Un nou succes pentru handbalistele de la CSM Iași 2020

Echipa feminină de handbal CSM Iași 2020 a început anul cu două victorii. După succesul la scor obținut pe teren propriu, 33-18 cu HCF Piatra Neamț, în prima rundă din retur, elevele prof. Daniel Bura și Macrina Tomuleac au câștigat și al doilea meci al anului, 28-24 (14-12) în deplasare cu CSM Galați, contând pentru etapa a 2-a.

MARIAN BURLACU scrie despre introducerea sistemului Challenge în voleiul românesc: Modelul american

A costat circa 40.000 de euro cu tot cu TVA. Și a fost folosit în premieră pentru țara noastră la meciul de volei Dinamo – Arcada (3:2) din Divizia A1 masculin. Mai apoi, toată lumea s-a arătat încântată de sistemul Challenge. Și nimeni n-a fost deranjat de întruperile din meci.

Victorie pentru CSM Iași 2020, în prima etapă a returului Diviziei A de handbal feminin

CSM Iași 2020 a debutat cu dreptul în noul an. Handbalistele pregătite de Daniel Bura și Macrina Tomuleac au învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, în Sala LPS, formația HCF Piatra Neamț cu scorul de 33-18 (7-11), în cadrul etapei a 10-a, după un meci cu două reprize diametral opuse.