Alte sporturi

Volei Alba Blaj a pierdut finala Challenge Cup la volei, Alexia Căruțașu a cucerit trofeul cu Sistem9 Yeşilyurt Istanbul

Echipa feminină Volei Alba Blaj a fost învinsă (0:3), miercuri, în deplasare, de formaţia turcă Sistem9 Yeşilyurt Istanbul, în manşa retur a finalei ediției 2020/2021 a Challenge Cup. În tur, gruparea din capitala Turciei s-a impus tot cu 3:0. La Yeşilyurt evoluat cu succes Alexia Ioana Căruţaşu (17 ani), care a fost declarată MVP-ul finalei. Bucureșteanca a fost, totodată, cea mai bună realizatoare a competiției (128 de puncte).

OPINIE / MARIAN BURLACU SCRIE DESPRE SITUAȚIA ARENEI „ARCUL DE TRIUMF” – Langusta lui Dunyach, pașaportul expirat și sprijinul statului pentru sport

Aflată în campania de calificare la Campionatul Mondial din Franța 2023, naționala de rugby a fost nevoită să se antreneze prin mall-uri și pe terenuri mocirloase. Și în tot acest timp, Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” stă cu lacătul pus pe poartă fiindcă nu s-au luat avizele și toate aprobările necesare… Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, se scuză dând vina pe birocrația din România. Însă în spatele acesteia se ascunde, de fapt, marea, imensa indiferență cu care este privit și tratat sportul, educația fizică în țara noastră.

Canotorii ieșeni au cucerit cinci medalii la Campionatul Național pe ergometru

În week-end s-a desfășurat la Târgu Mureș Campionatul Național de canotaj pe ergometru pentru juniori și seniori, competiție la care sportivii pregătiți la CSM-CSS Unirea Iași de prof. Sorin Băhnărel, Ciprian Atomei, Adriana Cserhati și Simona Napa au obținut cinci medalii.

OPINIE / MARIAN BURLACU SCRIE DESPRE NAȚIONALA DE RUGBY – „Mai binele” este dușmanul „binelui”

România a pierdut (13-18) meciul de debut în Rugby Europe Championship 2021, competiție care contează și pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2023. Și a făcut-o deși Rusia nu i-a fost superioară în joc. Doar că în timp ce adversarii s-au dovedit a fi extrem de pragmatici, Stejarii au ales soluții complicate, punându-și singuri bețe în roate.