Gimnastica

Sala Sporturilor din Sf. Gheorghe poartă, de ceva ani, numele Ecaterinei Szabo, gimnastă născută în județul Covasna (Foto: Marian Burlacu)

Carol Eduard Novak, Ministrul Sportului stârnește polemici inutile printre campioni

Ceea ce se dorea a fi ”o inițiativă lăudabilă” s-a transformat într-o polemică nedorită. Dornic să-și cosmetizeze imaginea publică, Ministrul Sportului Eduard Carol Novak a anunțat, joi, 14 aprilie, că o serie de săli și complexe sportive din România vor purta numele unor campioni. Toate bune și frumoase, doar că demnitarul și colaboratorii săi care au „gândit” proiectul au ales numele Ecaterinei Szabo pentru Sala de gimnastică din Deva. Ceea ce a stârnit reacția Danielei Silivaș Harper, o altă campioană a gimnasticii, dar care este născută chiar în orașul reședință a județului Hunedoara. Țintit de numeroase critici, ministrul a revenit și a încercat să scuze gafa într-un comunicat.

Debut excelent de sezon pentru gimnasta ieşeană Andreea Verdeş, la Grand Prix-ul “Alina Kabaeva” desfăşurat la Moscova

Prima întrecere internaţională a anului a reunit la Moscova elita gimnasticii ritmice de pe continent. Sportive din 15 ţări au participat la două competiţii: Grand Prix “Alina Kabaeva” Rhythmic Gazprom Champions Cup şi Turneul Internaţional Moscova, concursuri diferenţiate pe criterii valorice.