Gimnastica

Peste 180 de sportivi de la 11 cluburi vor concura la Cupa Iașului la gimnastică aerobică

Duminică, 18 septembrie, va avea loc la Iași ediția a 10-a a Cupei Iașului la gimnastică aerobică, eveniment organizat de clubul Gimnis Iași, condus de prof. Bogdan Bantă. La competiție vor participa 183 de sportivi de la 11 cluburi din România și Republica Moldova, copii și juniori cu vârste între 8 și 17 ani.

Sala Sporturilor din Sf. Gheorghe poartă, de ceva ani, numele Ecaterinei Szabo, gimnastă născută în județul Covasna (Foto: Marian Burlacu)

Carol Eduard Novak, Ministrul Sportului stârnește polemici inutile printre campioni

Ceea ce se dorea a fi ”o inițiativă lăudabilă” s-a transformat într-o polemică nedorită. Dornic să-și cosmetizeze imaginea publică, Ministrul Sportului Eduard Carol Novak a anunțat, joi, 14 aprilie, că o serie de săli și complexe sportive din România vor purta numele unor campioni. Toate bune și frumoase, doar că demnitarul și colaboratorii săi care au „gândit” proiectul au ales numele Ecaterinei Szabo pentru Sala de gimnastică din Deva. Ceea ce a stârnit reacția Danielei Silivaș Harper, o altă campioană a gimnasticii, dar care este născută chiar în orașul reședință a județului Hunedoara. Țintit de numeroase critici, ministrul a revenit și a încercat să scuze gafa într-un comunicat.