Handbal

Un nou succes pentru handbalistele de la CSM Iași 2020

Echipa feminină de handbal CSM Iași 2020 a început anul cu două victorii. După succesul la scor obținut pe teren propriu, 33-18 cu HCF Piatra Neamț, în prima rundă din retur, elevele prof. Daniel Bura și Macrina Tomuleac au câștigat și al doilea meci al anului, 28-24 (14-12) în deplasare cu CSM Galați, contând pentru etapa a 2-a.

Victorie pentru CSM Iași 2020, în prima etapă a returului Diviziei A de handbal feminin

CSM Iași 2020 a debutat cu dreptul în noul an. Handbalistele pregătite de Daniel Bura și Macrina Tomuleac au învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, în Sala LPS, formația HCF Piatra Neamț cu scorul de 33-18 (7-11), în cadrul etapei a 10-a, după un meci cu două reprize diametral opuse.

OPINIE | Alin Buzărin, despre arbitrajul din meciul de handbal România-Muntenegru: DE CE NE FURĂ ÎN HALUL ĂSTA?

La un Campionat European, într-un sport ca handbalul, teoretic mai civilizat decât golănia universală care se pretinde că ar aparține doar fotbalului, vedem acel gen de arbitraje care la hulitul fotbal existau doar pe vremea Scorniceștiului, Victoriei sau Moreniului. Ceva din epoca ”azi n-a fost rândul vostru”, pe care o credeam demult apusă.

MARIAN BURLACU scrie despre pildele ce pot fi transmise copiilor: Gațu, Noica și mingile imposibil de prins

Cunoscut filosof, Constantin Noica (1909 – 1987) nu a avut prea multe legături cu sportul. Și, totuși, în „Jurnal de idei”, una dintre operele sale postume (1990), apare și o trimitere către acesta. Mai exact, Noica afirmă că a avut doar doi profesori în viață. Unul a fost matematicianul Dan Barbilian, cunoscut și ca poet sub pseudonimul Ion Barbu, iar celălalt profesorul de educație fizică.