Rugby

Amical de gală pentru rugbiștii Politehnicii Iași, înainte de startul play-out-ului

CS Politehnica Iași, formație pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a susținut sâmbătă, pe Stadionul „Tepro”, o partidă de verificare cu Dinamo București. Meciul s-a desfășurat pe durata a trei reprize de câte treizeci de minute, iar scorul a fost în permanență favorabil formației oaspete!

Stejarii au învins în Uruguay și au obținut Trofeul ”Banco Santander”

Echipa de rugby a României a câștigat cu 30-22, duminică, 10 iulie, la Montevideo, meciul-test cu selecţionata similară a Uruguayului. A fost al 9-lea succes al naționalei noastre în 11 confruntări cu echipa din America de Sud. Stejarii au evoluat cu un om mai puțin din minutul 13, când Tudor Butnariu a văzut cartonașul roșu. Cele două echipe se vor întâlni din nou la 17 iulie, tot la Montevideo.

MARIAN BURLACU scrie despre testul cu Italia la rugby: Cum s-a ajuns de la 69-0 la 13-45

Stejarii au pierdut clar (13-45) testul cu Italia, de la București. Și au apărut comentarii care, în opinia mea, n-au nicio legătură cu sportul, de genul „umilință” șamd. Desigur că înfrângerea îi deranjează pe unii și îi doare pe alții. Dincolo de rezultat, diferența dintre România și Italia s-a făcut în anii în care rugby-ul a fost privit și tratat cu destulă indiferență la noi.