Rugby

Cu cinci debutanți, Stejarii n-au avut milă de Polonia

Naționala de rugby seniori a debutat cu o victorie clară în ediția 2023 a Rugby Europe Championship. Evoluând în fața suporterilor, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, Stejarii s-au impus cu 67-27 (38-10) în fața Poloniei. România a marcat 11 eseuri și a jucat deseori cu dezinvoltură.

Echipa de rugby a României a câștigat toate cele 16 meciuri disputate cu Polonia

Programat pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, sâmbătă, 4 februarie, la ora 14.00, meciul România – Polonia deschide ediția din acest an a Campionatului European de rugby. Stejarii au câștigat precedentele 16 meciuri cu formația din Europa Centrală. În plus, în 1990 ei au disputat o partidă sub titulatura România A care nu a fost inclusă în palmares  fiindcă în aceeași zi România se impunea în fața Italiei, în deplasare!

Rugbistele ieșene au realizat eventul

La o săptămână după ce au fost încoronate, tot la București, cu noi titluri de campioane naționale, echipele CS POLITEHNICA IAȘI, pregătite de antrenorii Nicu Tarcan și Gabriela Lepciuc (preparator fizic Viorica Ursanu), și-au apărat cu succes și trofeele în Cupa României (senioarele) și Cupa AIR (junioarele), cucerite anul trecut.

Politehnica Iași, revenire cu victorie în play-out-ul Ligii Naționale de rugby

După o lună de pauză generată de meciurile echipei naționale, rugbiștii de la Politehnica Iași au revenit cu succes în Liga Națională. Jucătorii pregătiți de Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode au învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 38-7 (12-0), formația Grivița București, într-un meci din cadrul etapei a 4-a.

Amical de gală pentru rugbiștii Politehnicii Iași, înainte de startul play-out-ului

CS Politehnica Iași, formație pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a susținut sâmbătă, pe Stadionul „Tepro”, o partidă de verificare cu Dinamo București. Meciul s-a desfășurat pe durata a trei reprize de câte treizeci de minute, iar scorul a fost în permanență favorabil formației oaspete!

Stejarii au învins în Uruguay și au obținut Trofeul ”Banco Santander”

Echipa de rugby a României a câștigat cu 30-22, duminică, 10 iulie, la Montevideo, meciul-test cu selecţionata similară a Uruguayului. A fost al 9-lea succes al naționalei noastre în 11 confruntări cu echipa din America de Sud. Stejarii au evoluat cu un om mai puțin din minutul 13, când Tudor Butnariu a văzut cartonașul roșu. Cele două echipe se vor întâlni din nou la 17 iulie, tot la Montevideo.