Rugby

MARIAN BURLACU scrie despre finala SuperLigii la rugby: Sistemul ”toamnă – primăvară” rămâne cel mai potrivit

Prezentă în ultimele douăsprezece finale ale SuperLigii la rugby, CSM Știința Baia Mare a cucerit un nou titlu, al 8-lea din palmares, după ce s-a impus (11-3) în fața Stelei. Cum numărul cazurilor persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut accelerat în ultimul timp, FRR a decis ca disputa să se desfășoare fără spectatori. Și cum vremea a fost extrem de rece, finala s-a derulat într-un decor mohorât care ridică, în opinia mea, problema revenirii la sistemul ”toamnă – primăvară”.

Două noi titluri naționale pentru Politehnica Iași la rugby în VII feminin

Politehnica Iași a obținut două noi titluri naționale la rugby în VII feminin, cu echipele de senioare și junioare. Cele două formații ieșene pregătite de prof. Neculai Tarcan, Gabriela Lepciuc și Viorica Ursanu au obținut victorii pe linie în cadrul turneelor desfășurate sâmbătă, la Pașcani și și-au adjudecat titlurile naționale cu o etapă înainte de finalul sezonului.  

MARIAN BURLACU SCRIE DESPRE SITUAȚIA LA ZI A RUGBY-ULUI ROMÂNESC: Test reușit cu Argentina, absență regretabilă din Supercupa Europei

A trecut o săptămână de la meciul test susținut de Stejari cu Argentina (17-14), pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, însă evoluția bună a naționalei noastre nu e urmată de alte vești bune. Deunăzi, am aflat că România nu va avea nicio reprezentantă în Supercupa Europei, competiția lansată recent de forul continental.

Un nou turneu european pentru campioanele de la Politehnica Iași

Reprezentativa feminină de rugby VII a României, pregătită de antrenorul Neculai Tarcan, de la CS Politehnica Iași, împreună cu Marin Alexandru, efectuează joi deplasarea la Moscova, unde vineri și sâmbătă se va desfășura al doilea turneu, ultimul, din „Championship Series” (fostul „Grand Prix”), eșalonul de elită al Europei.