Rugby

MARIAN BURLACU SCRIE DESPRE SITUAȚIA LA ZI A RUGBY-ULUI ROMÂNESC: Test reușit cu Argentina, absență regretabilă din Supercupa Europei

A trecut o săptămână de la meciul test susținut de Stejari cu Argentina (17-14), pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, însă evoluția bună a naționalei noastre nu e urmată de alte vești bune. Deunăzi, am aflat că România nu va avea nicio reprezentantă în Supercupa Europei, competiția lansată recent de forul continental.

Un nou turneu european pentru campioanele de la Politehnica Iași

Reprezentativa feminină de rugby VII a României, pregătită de antrenorul Neculai Tarcan, de la CS Politehnica Iași, împreună cu Marin Alexandru, efectuează joi deplasarea la Moscova, unde vineri și sâmbătă se va desfășura al doilea turneu, ultimul, din „Championship Series” (fostul „Grand Prix”), eșalonul de elită al Europei.

OPINIE / MARIAN BURLACU SCRIE DESPRE SITUAȚIA ARENEI „ARCUL DE TRIUMF” – Langusta lui Dunyach, pașaportul expirat și sprijinul statului pentru sport

Aflată în campania de calificare la Campionatul Mondial din Franța 2023, naționala de rugby a fost nevoită să se antreneze prin mall-uri și pe terenuri mocirloase. Și în tot acest timp, Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” stă cu lacătul pus pe poartă fiindcă nu s-au luat avizele și toate aprobările necesare… Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, se scuză dând vina pe birocrația din România. Însă în spatele acesteia se ascunde, de fapt, marea, imensa indiferență cu care este privit și tratat sportul, educația fizică în țara noastră.

OPINIE / MARIAN BURLACU SCRIE DESPRE NAȚIONALA DE RUGBY – „Mai binele” este dușmanul „binelui”

România a pierdut (13-18) meciul de debut în Rugby Europe Championship 2021, competiție care contează și pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2023. Și a făcut-o deși Rusia nu i-a fost superioară în joc. Doar că în timp ce adversarii s-au dovedit a fi extrem de pragmatici, Stejarii au ales soluții complicate, punându-și singuri bețe în roate.